Kamu Personelleri

Nüfus Müdürlüğü Bünyesinde 3 Bin 500 Personel Alımı Talebi

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart çeşitli açıklamalarda bulunarak nüfus çalışanlarının iş yükünün arttığını belirtti ve bu kapsamda yeni ek personel alımının yapılmasını talep etti.

Ali Kart bu açıklamalarını yazılı olarak gerçekleştirdi. Ali Kart açıklamalarının devamında nüfus müdürlüklerinde bulunan yoğunluğa yeni sebeplerle başka yoğunlukların eklendiğini ifade etti.

Nüfus çalışanlarının görevlerine de değinen Ali Kart açıklamalarında nüfus çalışanlarının çipli kimlik, ehliyet, pasaport ve asli işlemlerin yoğunluğuyla karşı karşıya kaldığını savundu ve bazı kurumların keyfi uygulamaları, fazladan evrak istemeleriyle vatandaşı nüfusa yönlendirmesi neticesinde bir kat daha artan yükle mücadele ettiklerini İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların işlem önceliği almak için kendilerine yakın illerden randevu alarak, o illere gidip işlem yaptırdıklarını vurguladı.

3 BİN 500 PERSONEL ALIMI TALEBİ

Ali Kart bu yoğunluğa geçici çözümler yerine kalıcı çözümler beklediklerini ifade etti. Ayrıca Kart açıklamalarının devamında mülakatı yapılan bin 117 sözleşmeli personel alım işleminin bir an önce tamamlanarak göreve başlatılması, buna ek olarak yeni 3 bin 500 personel alımı yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

EK 500 TL ÖDEME 

Bu konu hakkında Ali Kart açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Nüfus çalışanlarına yıpranma hakkı ve 500 lira ek ödeme verilmesi, adres tescil işleminin e-devlet şifresiyle yapılabilir hale getirilmesi, kullanılmakta olan cihazların daha kaliteli, verimli cihazlarla değiştirilmesi sayesinde, vatandaşa ve personele eziyete dönüşen işlem zorluğunun önüne geçilmesi, sayın İçişleri Bakanımızın sesimizi duymasını ve çözüm aşamasında hızlı kararlar alınmasını bekliyoruz. Zira artık nüfus çalışanlarının yükü taşıyamayacağı boyutlara gelmektedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. yahu daha yeni alım yapıyor . devamlı devamlı ne bu gari.. iyice çocuk oyuncağına döndürdünüz.iyi devlet boyna adam alsın. başka hiç işi gücü yok

  2. Okadar cok üniversite mezunlari acikta ozellikle iktusat mezunlari bolum okumak cok stresli bitiriyorlar kpss puanlari 5o ve uzeri alanlarin acikta kalmamasi lazim cocuklar ozelde ayakçı olarak calisiyor lise mezunlari devlete kadrolu giriyor boyle sacmalik olmaz en azindan devlette calisanlar üniversite mezunlari olsun bu cocuklar bosunami okudu bizlerin emekleri bosunamiydi