Kamu Personelleri

Nüfus Müdürlükleri 1600 Kamu Personeli Alımı 2018 Yılında Mı Yapılacak?

Bilindiği gibi 2017 yılının son çeyreğinde Nüfus Müdürlüklerinin 1600 kamu personeli alımı yapacağı haberleri adayların yüzünü güldürmüştü.

Adaylar söz konusu ilanın bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar ancak 2017 yılının son günlerinde hala ilan yayımlanmadı. Şimdilerde ise bu alımın 2018 yılında yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor. 

Bilindiği gibi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri kanun tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan geçmiş Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşmıştı. Bu yasa kapsamında Nüfus Müdürlüklerine 1600 kadro ihdası yapılmış ve 2017 yılı için ilan bekleniyordu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri kanun tasarı kapsamında alım yapılacak kadrolarda belirtildi. Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımı kadro dağılımının belli olması adaylara umut verdi ve alımları beklemeye başladılar. Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımının merkez teşkilatı için Daire Başkanı (2), Şube Müdürü (6), Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (20), Avukat (6), Mühendis (10), Tekniker (6) ve Teknisyen (70) taşra teşkilatı içinse Üçüncü derecede Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (280), dokuzuncu derecede Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (1200) kadrolarında yapılacağı ifade edildi.

İLAN 2017’DE BEKLENİYORDU

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri kanun tasarısının Resmi Gazete’de yayımlanması kadro ihdaslarının yapılması ve bu kadro ihdasları kapsamında alım yapılacak kadroların belirtilmesi adayların 2017 yılında ilanın yayımlanacağı hakkın umut bağlamasına neden oldu. Yapılan haberler ve yapılan yorumlar kapsamında Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımının 2017 yılı içinde yapılacağı beklendi. Ancak bu defa beklenen olmadı ve 2017 yılının bitmesine günler kaldı. 

2018 YILI PERSONEL ALIM PLANINDA YER ALMADI

Bunun hemen ardından adaylar Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımının 2018 yılında yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladılar. Kadro ihdasları yapıldı ancak personel alımlarının ne zaman yapılacağı belirtilmedi. Başbakan Binali Yıldırım 2018 yılında 110 bin memur alınacak dedi ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın saydığı kurumlar arasında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri yer almadı. Bundan dolayı Nüfus Müdürlükleri 1600 kamu personeli alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ancak konu ile ilgili bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Ne zaman alınacak ? kimler başvuru yapacak? Şartları neler ? Bazı kadrolara memur lar içinden mi atama yapılacak? Sabırsızlıkla bekliyoruz teşekkürler

  2. Lise mezunu ve 35 yaş üstü 40yaşa kadar bence memurluğa alım olmalı fakat devletimiz bizleri resmen kurumlarından men etmek amacı güdüyor biz aile geçindirmiyoruz çocuklarımızla kaldık işsiz güçsüz lise mezunuyum bilgisayar bilgim var B sınıfı ehliyetim var aktif araç kullanan biriyim buna rağmen devletimize güvendiğimiz halde bizi kurumlarından men ediyor uzaklaştırıyor neden bilmiyorum milletime devletime ihanet eden biri olsam men ediliyorum derim fakat devletim için 15temmuz sonrasında meydanlarda sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutmazdım gider chp zihniyeti insanlar gibi evinde ya yardım dimi fakat biz devletimizin yanındaydık karşılığında biz lise mezunlarını dışlasın kurumlarından uzaktutsun diye yapmışız olsun ALLAH büyük ben sürekli lise mezunu olduğum halde hep ağır işlerde çalışmaktan sağlık sorunları yaşayan ayakta durmakta güçlük çeken biri haline geldim ve uzun vadede çalıştığım işlerin bir çoğunda ise hep gece çalıştım şimdi işşizim devletime güvendim diğerlerinden farklı olur bizleri de insan yerine koyar devletimin kurumlarında istihdam sağlanır banada dedim fakat yanılmışım yüzümüze bakan yok devletime olan inançımı yitirdim artık iki çocuğum ve hanımım kaldık böyle çaresizce ortada ayakta çalışabilecek bir dünya iş var fakat artık benim gücüm tükendi keşke hiç olmasaydım çahil kalsaydım okuduk liseye kadar ne oldu cahil olsam yine sıradan işlerde gece uykusuz yorgun çalışacaktım liseye kadar okuduk yine aynı koşulda asgari ücretle çalışıyoruz bu mudur okumak boşuna okumuşuz emmimiz Dayımız olsaydı biyerlerde şimdi bende devlet çatısı altında istihdam ederdim

  3. Engelli hizmetli alımları da olacakmı ilkokul mezunu olarak.