Kamu Personelleri

Nüfus Müdürlükleri 1600 Memur Alımı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Soruldu

Kanun Hükmünde Kararname ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 1600 memur alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu memur alımı Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesinden de geçmişti. 

1600 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI

Söz konusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Kanun Tasarı Resmi Gazete’de yayımlandı ve Nüfus Müdürlükleri 1600 memur alımı için kadro dağılımı belirtildi. Bu kapsamda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı için Daire Başkanı (2), Şube Müdürü (6), Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (20), Avukat (6), Mühendis (10), Tekniker (6) ve Teknisyen (70) taşra teşkilatı içinse Üçüncü derecede Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (280), dokuzuncu derecede Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (1200) olmak üzere toplam 1600 memur alımı yapacaktır.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri 1600 memur alımı hakkında MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi. MHP Milletvekili Arzu Erdem verdiği soru önergesinde “Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verdi ve şu soruyu sordu:

ARZU ERDEM’İN SORUSU

– İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus Müdürlüklerine Kasım 2017 KHK kararıyla 1600 personel alımı yapılması TBMM bütçesinden geçmiş ve 1200 adedi 9. derece VHKİ olarak belirlenmiş olması hususunda bakanlığınızın tasarrufu nedir? Bu alımların hala gerçekleştirilmemesinin sebepleri nelerdir?

Verilen soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Arkadaşlar hangi linkten nereden başvuru yapabiliyoruz buradaki iş ilanlarına bilginiz var mı ?