Kamu Personelleri

On Binlerce İş ve Meslek Danışmanı (İMD) İstihdam Seferberliği Kapsamında Atama Bekliyor

On binlerce İş ve Meslek Danışmanı yıllardır atanamadıklarını ve bir an önce atama beklediklerini ifade ediyor. İş ve Meslek Danışmanları internette çeşitli paylaşımlarda bulunarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanı sayısı on binleri aşıyor. 

Bu bağlamda İş ve Meslek Danışmanları “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği” kapsamında atama taleplerini iletmek üzere İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk ile görüşme yaptılar. 

ÇALIŞMA HAYATINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Oldukça genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde son dönemlerde TUİK tarafından açıklanan resmi işsizlik rakamlarında büyük artışlar gözlemlenmektedir. Bunun sonucu olarak da ülkenin terörden sonraki en önemli konusu işsizlik olmuştur. Bu sorunun bilincinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarihin en büyük istihdam projesi olarak nitelendirilen “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği” kampanyasının startı verilmiştir.

SGK ve İŞKUR’un üst düzey bütün bürokratları karış karış Anadolu’yu gezerek, hem işveren hem çalışanlar hem de iş arayanlar ölçeğinde milletin sorunlarını yerinde tespit etme, dilek ve temennileri dinleme ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli notları alma çalışmalarına tüm hızı ile devam etmektedirler.

İşte bu bağlamda “İstihdam Seferberliği” kampanyasının sahadaki en temel taşı İş ve Meslek Danışmanlarıdır. İş ve Meslek Danışmanlarının özverili çalışmaları ve sayılarının yeterli düzeyde olması, istihdam seferliği kampanyasının sonuca daha kısa sürede ulaşması adına önem arz edecektir fikrinden hareketle, atama mücadelelerini sürdüren, ataması yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları, oldukça yoğun çalışan ama buna rağmen danışmanların görüşme isteğini kırmayarak onlara randevu veren İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Sayın Bekir Aktürk ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

ON BİNLERCE İŞ ve MESLEK DANIŞMANI ATAMA BEKLİYOR

İŞKUR Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen görüşmede sayıları 10 binli rakamları aşan atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları adına 3 genç danışman, genç işsizlik, işsizliğe çözüm noktasındaki düşünceler, engelli iş koçluğu gibi daha bir çok konuyu içeren proje dosyalarını İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk’e teslim ettiler.

Devlet makamlarının, milletine her zaman kapısının açık olduğunun bir örneğini daha yaşadıklarını ifade eden genç danışmanlar “Sayın genel müdür yardımcısı o kadar cana yakın, dostane bir ağabey ve devletin şefkatini gösteren sorumlu bir bürokrat örneği gösterdi ki hiç tahmin etmediğimiz düzeyde insani ve misafirperver bir yaklaşım gördük. Bu kadar yoğun çalışmalarının arasında çok da güzel ve şık bir şekilde ağırlandık. Kendisine canı gönülden ve yürekten teşekkür ediyoruz. Atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanı bütün arkadaşlarımızın selamlarını iletme ve isteklerini, sıkıntılarını hem yazılı hem de sözlü olarak ifade etme fırsatını bu yoğunlukta bize tanıdığı için de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah taleplerimiz dikkate alınır ve 4 yıldır yapılmayan atamalarımız bu yıl nihayete erer.” dediler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. İş ve meslek DANIŞMANLARI artık atanmak istiyor duyun sesimizi sayın yetkililer

  2. Kurumdisi is ve meslek danismanlari atanip hayatlarini kurmak istiyor

  3. 4 yıldır bekleyen kurum dışı iş ve meslek danışmanları atanıp ,çalışma hayatında aktif olmak istiyor

  4. İMDLERİN ATANMA ZAMANI ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

  5. Artik atanmak istiyoruz 4 yildir mücadele ettik atanmayi hak ettik

  6. sesi̇mi̇zi̇ duyacaklarina emi̇ni̇z ulkemi̇z i̇çi̇n canla başla haziriz hi̇zmet vermeye

  7. 4 yıldır 15000 işsiz imdli atanmak istiyor sertifikalrımızın süresi dolmak üzere artık lütfen sayın c.başkanımız sesimiz duysun referandum öncesi atanmak istiyoruz.sayın c.başkanımız güveniyor ve ,inanıyoruz.

  8. atama şekli önceki alımlar gibi olmalı yoksa yeni mağduriyetler yaratır mülakatı bahane edip belirli kişiler alınmamalı zaten sertifikayı mülakatla aldık hem de kamera kayıtlı tespitli tescilli, kpss sıralaması ve güvenlik soruşturması olmalı, ben de atananlar arasında olamayabilirim nasip kısmet işi bu, ama en adaletlisi bu, mülakat kesinlikle olmamalı nedeni de apaçık ortada 2011 deki kursiyer seçmeleri de mülakatla oldu hak ederek kazanmış olanlar olabilir onları tenzih ediyorum ama maalesef hak etmeyenler de oldu, bazıları da ihraç edildi ohal khkları bunun ispatıdır.