Kamu Personelleri

Orman Bakanlığı’nın Hangi Alanlarda Personel İhtiyacı Var?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın personel ihtiyaçlarını Kurum İdari Kurulu kararlarından hareketle bu haberimizde aktaracağız. 25 Ekim’de yapılan toplantıda Bakanlığın personel ihtiyaçlarının hangi alanlarda olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın (Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü) taşra teşkilatındaki iş yoğunluğu dikkate alınarak açıktan atama yoluyla yeterli sayıda teknik ve idari personel alımlarının yapılması,

(Talep içeriği hakkında gerekli işlemler yapılmış ve 2016 ÖSYM yerleştirmesi ve diğer açıktan atamalar ile 84 kişilik personel alımı gerçekleştirilmiş olup; önümüzdeki süreç içerisinde de ilave personel alımı çalışmaları devam edecektir.)

5018 sayılı kanun ile her birime kendi maaşını hazırlama ve ödeme, yolluk, alım, satım, taşınır işlemlerini yapma zorunluluğu getirilmiştir. Personelin özlük işlemleri idari personel tarafından yürütülmekte olup, iş yoğunluğu nedeniyle mali işler ve personel konularında istihdam edilecek personel temininde zorluklarla karşılaşılmaktadır. Bu sebeple, merkez birimlerinde ve bölge müdürlüklerinde  bu konularda çalışmayı teşvik edici veya idari konularında tecrübeli personelin atanabileceği, kariyer uzmanları haricinde, birimlere mali işler uzmanı, personel işleri uzmanı, eğitim uzmanı, istatistikçi vb.kadro ihdasının yapılması

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ: Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017 yılı için bütçe doğrultusunda verilecek kadroları kullanacaktır. Mali işler ve personel konuları için A grubu kadrolara atama yapabilir, bunun için de Maliye’den ek kadro isteyecektir. Yine Bakanlık isterse izin verilen atama izinlerini naklen personel alımında da kullanabilecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bizde işsiz bize sıra gelımıcekmı işsizlik ne zor işsiz kalanlar anlar benı

  2. Seza seni en iyi ben anlarım galiba.resmen bunalımdayım işsizlikten.ne diyim Allah yardımcımız olsun

  3. Seza seni en iyi ben anlarım galiba.resmen bunalımdayım işsizlikten.ne diyim Allah yardımcımız olsun

  4. İkinizi de çok iyi anlıyorum, bu konuda bi muzdarip de benim malesef, ev hanımı gibi evde oturuyorum malesef

  5. Allah hepinizin yardımcısı olsun..hangi ilde yaşıyosunuz merak ettim arkadaşlar cvp verebiirmisiniz?