Kamu Personelleri

ÖSYM’ye Önerimiz: Yerleştirme Tarihleri Önceden Açıklansın

Son günlerde ÖSYM’yle ilgili birtakım şikayetler artmaktadır. 9.45 kuralında mağdur olanlar, LYS yerleştirmelerindeki hatalar bunlardan birkaçıdır. Bunun yanı sıra öğrenci ve memur yerleştirme sonuçlarının geciktiğine dair genel bir algı oluşmuş durumdadır. Konuyu 1 yıl önce gündeme getirmemize rağmen henüz ÖSYM’den bir adım atılmadı.

11 Ağustos 2016

“ÖSYM, başlattığı uygulamayla yapmış olduğu sınavların sonuçlarının ne zaman açıklanacağını önceden ilan ederek adayların gergin bekleyişinin önüne geçmişti. Şimdi de ÖSYM’den yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını önceden ilan etmesini bekliyoruz” şeklinde haber yapmıştık. Haberimiz için tıklayınız

5 Ocak 2017

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına yönelik haber yapıp konuya dikkat çekmiştik.  ÖSYM’nin yerleştirme sonuç tarihini önceden ilan etmesi gerektiğini veya tüm yerleştirmeler için standart bir süre verilmesi gerektiğini yazmıştık.

Haberimiz için Tıklayınız

21 Haziran 2017

Aradan yaklaşık 6 ay sonra yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihiyle ilgili yeni bir haber yaptık. Sonuç açıklama için standart bir zamanın duyurulması gerektiğini yazdık.

Haberimiz için Tıklayınız

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: KPSS, EKPSS, LYS tercih sonuçlarının standart bir zaman diliminde açıklanması veya sınav takviminde olduğu gibi yerleştirmelerde de sonuç açıklama tarihleri yayımlanması faydalı olacaktır. Hatta KPSS adaylarının sıralamaları, soru kitapçıklarının görüntülenmesi gibi işlemler için standart bir zaman diliminin açıklanması adayları daha da memnun edecektir.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum