Kamu Personelleri

“Paralel Yapının Cemaat Dershanesine Giden, Evlerinde Kalan, Memurluktan Atılır Mı?”

Darbe teşebbüsünün ardından tüm kamu kurumlarında görevden almalar başladı. Şu ana kadar yaklaşık 50 bin kişi görevden alındı ve soruşturma başlatıldı. Doğal olarak zamanında Paralel Yapıya ait cemaatin dershanesine gitmiş olanlar, cemaat evinde veya yurdunda kalmış olanlar tedirginlik yaşamaya başladı.

SORU 1: Cemaat dershanesine gidenler, evlerinde kalanlar, memur olarak atanabilir mi?

-Cemaatin dershanesine gidenlerin veya evlerinde kalanların tamamına bir operasyon yapılmamaktadır. Birçok insan dershaneden sonra cemaatten kopmuştur veya evlerinde kalanlar daha sonradan cemaatten ayrılmıştır. Darbe öncesinde son birkaç yıldır cemaatle bağı olmayanların sıkıntı yaşamasına gerek yoktur.

SORU 2: MEB’de öğretmenlik yapanlar, cemaatle bir dönem bağı olmuşsa ama şimdi yoksa, görevden alınacaklar mı?

-MEB’de çalışan 900 bin civarındaki öğretmenin içinde cemaat dershanesine gidenler olmuştur veya yurtlarında kalanlar olmuştur. Cemaatin bir terör örgütü ilan edilmesinden sonra paralel yapıyla ilişkisini kesmeyenler, cemaatin sendikasına halen üye olanlar, cemaat dershanelerinde öğretmenlik yapmayı sürdürenlerin görevine son verilmektedir. Bunun dışında bir dönem cemaatle bağı olanların tamamının suçlanması gibi bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki şu an Türkiye’de önemli makamlarda bulunanların da bir dönem cemaatle bağları vardı, buradaki ölçüt şudur: Cemaatin gerçek yüzünü görüp de içinde kalmayı tercih edenlere yönelik bir operasyon yapılacaktır.

SORU 3: Sosyal medyada darbeyi destekleyen mesajlar yayımlayanlar ceza alırlar mı?

-Darbeyi desteklemek suçtur. Ceza Kanunu’na göre darbeyi destek verenler cezalandırılmaktadır. İster devlet memuru olsun, ister özel sektörde çalışsın, ister emekli biri olsun, ister işsiz biri olsun; darbeyi savunmak suçtur.

SORU 4: Darbe girişimine sosyal medyadan sessiz kalanlar, ceza alırlar mı?

-Sosyal medyada paylaşım yapıp yapmama konusunda insanlar özgürdür. Türkiye’deki olağanüstü gelişmelere kayıtsız kalıp kendi duygu ve düşünce dünyasında yaşayanlara bir ceza verilmeyecektir elbette.

Özetle; Zamanında cemaat dershanesine gitmiş olan veya cemaat evlerinde kalmış olan kamu personellerinin tamamı görevden alınmayacaktır. Cemaatle bağını koparmamış kamu personellerine işlem yapılmaktadır. Görevden alınanlardan belki de suçsuz bulunup geri dönenler olacaktır. Bunun için de 657 Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılacaktır. İdari ve adli süreç birlikte işlemiş olacaktır. 

Bir Yorum

  1. InsAllah hepinizi görevden alirlar. Hak edenler gecer. Nerden bilelim cemaat sayesinde o goreve baslamadiginizi kaldi ki oyledir zaten. O dershanelere o evlere atanalim diye gitmediniz mi. Tekrar diyorum insAllah atilirsiniz ger biriniz. En ufak bagi olan herkes

  2. Sayın kamupersoneli.net yetkilileri yakın zamanda aşım yapılan kyk gibi kurumlarda da aynı operasyon yapılmalıdır ki yedeklerden bekleyen namuslu vatandaşa hakkı verilsin.Lütfen bunu haber yapın.

  3. sizin gibi sapkınlar ancak bunu düşünür saf temiz art niyeti olmayanların canı neden yansın atanamadın galıba sen acık aradıgına göre az ders calıssaydın

  4. Sayın kamu haber bende 16 yıldır atanmayi bekliyorum.bütün meb DARBECİ ilan edilip atilsin yerine bizleri alsınlar.lütfen haberlestiriniz..

  5. 2014te yaşadığım yerde iyi bir dershane olmaması sebebiyle dershanelerine yazılmıstım cok gecmeden sorusturmalar falan başladı.bir kac ayin taksitini pesin verdigim icin ayrilamadim. Ayrica ayrilmam halinde dershane ucretinin tamamini odemem gerektigini aksi taktirdi yasal takip baslatacaklarini soylemistiler. Bende şubat ayina kadar devam ettim sonra ayrildim ayrilirken de kitap parasidir vs bir miktar daha para aldilar. Simdi bu benim memur olmama engel olur mu çok tedirginim. Neden oyle bir hata yapip yazildim ki o dershaneye.

  6. Senin kafadaki birinin değil 16 sene omur billah atanmamasi en güzeli olur

  7. eğer sende maddi durumun kötü olsaydı ve özel yurtlara para bulamayıp mecburluktan gitseydin görürdüm seni de

  8. Sendikada üyeliğinden öğretmen mi atalır.. Eğer sendikada yasal olmayan birşey yapılıyorsa devlet kapatsın. Oradaki üye nerden bilsin. Sendika kurmak kolaymı sizce birçok yasal prosedürü var. Kanunsuz birşey olsada alt tabandaki bunu bilemez. Ayrıca bir apartmanı yönetirken bile birçok dosyası var hesap nosu var gider gelir çizelgesi varken koca sendikanın denetlenmediğini mi düşünüyorsunuz. Yazık..yazık sizi öğretmen yapana

  9. Allah aşkına bu örgüte bulaşmayan mı var ucundan başından kıyısından.Tam 3 yıl önce sendikasına bilmeden girmiş ve 2 ay girip çıkmış,1 ay girip çıkmış insanlar açığa alınıyor.Başka bu örgütle hiç bir bağı olmamış sırf bir iki ay sendika üyeliği yüzünden açığa alınan memurlar var.Bu örgütte ve sendika da aktif olanlar sonuna kadar koşturanlarla aynı kefeye koymak toptan hepsini fetöcü yapmak demek yaşın yanında kurunun yanması demek değil de nedir?Devletin izin verdiği sendikanın yöneticileri ve son anına kadar kalanlar yargılansın.

  10. Bu serefsiZ feto orgutu kyk yurdu da ele gecirmis cemaat yurduna yonlendirmek icin kaydi cikmayanlar cemaat yurduna kaydolmuslar birileri cikip diyor cemaat yurdunda kalan memur olamayacak deyince arkadasim kafayi yedi psikolojisi bozuldu asiri derece erdogan sevdalisidir kendisi ama mecbur kaldi cemaat yurduna gitmeyi gecen sene kaydoldu acaba onlarin yurdunda kalanlar gercekten memurluk haklari bitti mi. ALLAH devletimize yardim etsin

  11. Valla ben de geçen sene dershane araştırıyodum, Alanımla ilgili ders veren dershane çok kısıtlıydı.Ankara fem dershanesi için ''acaba gitsem mi'' diye geçirdim içimden. Sonra Cumhurbaskanı bunları sevmiyorsa bir bildiği vardır diyerekten vazgeçmiştim, iyiki de vazgeçmişim..

  12. Bütçeme uygun olduğu ve evime yakın olduğu için 2 sene Fem dershanesine gittim.Sırf bu iki neden için vatan haini oluyorum senin dediğine göre.YAZIK SANA.

  13. Fetö milletin evini yaktı Allah onun kaldığı evi yakınsın

  14. benim abim fetò yurdunda kaldı ama hiç bi alakasi yok memur olabilirmi 15 temmuzdan sonra ayrildi

  15. Bende 25 araliktan sonra ulkemin istikrarini istedigimden dolayi paralel yapinin iftiralariyla atilan yuzlerce insandan bir tanesiyim. Madem işe geri donus yasasi cikartiliyor o zaman bizide unutmasinlar

  16. Yeter artık evet yaşın yanında kuruda yanıyor okulunda okuyan dersanesinde kalan hastanesinde çalışan bunların suçune yasaksa kapatsaydılar devletle sigortalı çıkmış gelmişler hastanesinde çalışmaya çoluk çocuk perişan yazık değilmi bunlara ve ceza evleri çoğu suçsuz insanla doldu içim yanıyor birde işkence görüyorlar küfürlere maruz kalıyorlar suçlulara yapılsın ama lütfen suşsuzlar bırakılsın bunların hakkını nasıl ödeyecekler yeter yeter artık

  17. Bukadar saçmalık olamaz sendika tamamen yasaldır devletin izin verdiği sendikaya üye olmak nasıl suç olabilir allh aşkına darbeye karışanları yargılayın bu öğretmenlerin memurların suçu yok yazıktır gunahtir

  18. Benim arkadaşım bir yıl önce cemaat evinde kaldı üniversitesi Son denizidir acaba okul duru mu ne olacak

  19. Bu şekilde düşünmeyiniz arkadaşlar bir sürü suçsuz insanlarımız var bu işle gerçekten işi olan beter olsun ama suç olan lar mağdur olmasın kendinize yapılmasını istemediğinizi bir başkasına yapmayın herkezin hakkında hayırlısı olsun onlar atilsin bizler alınsın ne demek ya lütfen böyle düşünmeyin riski veren Allah tir gerçekten bu vatana hainlik yapanlar beter olsun kim olursa olsun bu ama alaka si olmayanlara bukadar mağdur olmasn

  20. Kimsuclu kim sucsuz bilemiyorlar bnmde esim içerde isciydi hic bi sucu yok Allah belalarini versn

  21. Ne kadar da acımasız yorumlar var burda inşaAllah görevden alınırsiniz ne demek ya siz hukuhük bunlarla zamanında kol kola degilmiydi cemaat ile yanyana gelenlerin birçoğu aynı zamanda AKP yi de destekleyen insanlar yani biz aldandik demesi gereken asıl kişiler bunlar, dindar insanlar samimi duygularla bunların yanında yer aldıysa ve bu insanlar memur olduysa bunlara siz atilin beter olun deme hakkını nerden buluyorsunuz, aynı şeyi sağa sola torpille giren insanlara diyebilirmisiniz yada yarın öbür gün aynı şey akp yi destekleyenlerin başına gelse ne yaparsınız hayatın her alanında ve anında adil ve adaletli olmak zorundayız eğer hakiki manada müslüman özel.