Kamu Personelleri

Personel Alımında Mülakatı Kaldıralım, Merkezi Atama ve Güvenlik Soruşturması Yapalım

  Yıllardır devam eden kamuya mülakatla personel alımı artık ülkenin kanayan bir yarası haline gelmiştir. İlk olarak Hakim, Savcı, Kaymakam vb İİBF Mezunlarının kamuya alımlarına yönelik olarak başlayan bu uygulama, torpil söylentilerinide her zaman beraberinde getirmiştir.  15 Temmuz darbe girişimin ardından ise kamuya personel alımlarında mülakat sistemine geçileceğinin sinyalleri verilmişti. İlk olarakta Sözleşmeli Öğretmenlik alımında bu uygulandı.

Peki Ülkemizde bu sistem gerçekten hakkaniyetle uygulanıyor mu? Mülakatı yapan kişiler gerçekten konunun uzmanı mı? Yoksa bu işte mi oldu bittiye getirildi? Burada bir gerçek var ki maalesef gençlerimizin geleceği, sözlü sınav uygulaması nedeniyle  3-5 kişinin insyatifine bırakılmış durumda.

Burada olması gereken ise  Kadrolu, sözleşmeli, taşeron personel alımlarında mülakatı, tüm siyasi partilerin uzlaşı içinde olarak kaldırması. Artık sözlü sınav mağdurumuz olmasın, artık kimse devletine küsmesin, artık liyakat zamanı. Personel alımlarını 3-5 kişinin inisiyatifine bırakmayalım; artık eşimizi, dostumuzu, akrabamızı, partilimizi işe almak için mücadele etmeyelim. Kapı kapı dolaşıp referans bulma dönemleri geride kalsın artık. 

Kamupersoneli.Net Notu:Bundan sonra yapılması gereken mülakat uygulamasının acilen kaldırılması ve  kamuya personel alımlarında merkezi atama ile kişilerin detaylı güvenlik soruşturmasının yapılmasıdır.  Personel alımlarında mülakatın kaldırılmasıyla ilgili kanun tasarısını Hükümetten, kanun teklifini muhalefet partilerinden bekliyoruz. Yüce meclisimizden mülakatların kaldırılmasıyla ilgili adımların çıkması geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır.
 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

Bir Yorum

  1. Bu mülakatlar yüzünden biryere giremiyoruz zaten gerçektende tanıdığı olan dayısı olan mülakatta hemen geçiyor bu sistem artık kalkmalı. ..

  2. kesinlikle sadece merkezi atama ve güvenlik soruşturması olmalı,kpss şartı baş şart olmalı,bunlardan başkası yalan,adam kayırmaca,sayın yetkililer artık bunu görmeli.

  3. geleceğe güvele bakmamız için mülakat kaldırılmalı…

  4. Kesinlikle kaldırılmalı , eşi dostu olan yerleşecek ! Peki fakir fukara ne yapacak ?