Kamu Personelleri

Personel Alımlarına İlişkin PTT'den Çok Önemli Açıklama !

PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı üzerine başlattıkları çalışma kapsamında yıl içinde istihdam edecekleri 5 bin kişiden 2 bin 500’ünün sınavlarının tamamlandığını söyledi. 

PTT Genel Müdür Yardımcısı olmanın yanında Denetleme Kurulu Başkanı da olan Gürbüz Akbulut 1840 yılında kurulan PTT Genel Müdürlüğünün 177 yıllık kadim bir çınar olduğunu ifade etti. Gürbüz Akbulut açıklamalarında personel alımlarına ver personel alım sonuçlarına da değindi. Konu ile ilgili olarak PTT Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut’un açıklamaları şöyle oldu;

“5 BİN PERSONEL İSTİHDAM EDECEĞİZ”

 “Sayın Cumhurbaşkanımızın, şubat ayı başlarında 2017 yılını istihdam seferberliği yılı olarak addetmesinden sonra biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. PTT Genel Müdürlüğü olarak yılın ilk yarısında 2 bin 500, diğer ikinci yarısında da 2 bin 500 olmak üzere toplamda 5 bin personeli istihdam edeceğiz.” 

Gürbüz Akbulut açıklamalarında istihdam edileceklerin, 72 bölümden mezun olanlar arasından KPSS puanına göre belirlendiğini anlatarak, bu kişilerin dağıtıcı ve gişe personeli olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Gürbüz Akbulut personellerin 4 bin 500 şubenin tamamında görevlendirileceğini ifade ederek istihdam açığı bulunan bütün şubelere personel gönderileceğini aktardı.

Gürbüz Akbulut PTT 2500 personel alımına ilişkin ülke genelinde 11 Mayıs 2017 tarihinde mülakatların tamamlandığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu;

BAYRAMDAN SONRA İLAN EDİLECEK

“2 bin 500 kişi, Ramazan Bayramı’nın ardından istihdam açığı bulunan illerimizdeki şubelerde işbaşı yapacak. Bu kişileri bayramdan sonra ilan edip, göreve başlatacağız. Yılın ikinci yarısında da diğer ilanımıza çıkacağız. Yıl sonuna kadar da toplamda 5 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız.” 

HEDEF 100 BİN ÇALIŞAN

“Bizim 2023 yılındaki hedefimiz, 15 bin şube ve 100 bin çalışan. Bu hedefi gerçekleştirmemiz için bütün altyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. TÜBİTAK ile ‘entegre yönetim sistemi’ adı altında çalışma tamamladık. İnşallah önümüzdeki ay bunu yürürlüğe sokacağız. Merkez ve taşra teşkilatımızda bu çalışmanın neticelerini görmeye başlayacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ptt alımına dağtıcı pozisyonuna önlisans tüm bölümler katılsın

  2. Lütfe gişe için yapılacak alımlara önlisans bölümü mezunlarını da alın. Bunu bir bilgisayar programcılığı mezunu olarak istiyorum biz de gişede gayet iyi olabiliriz

  3. Posta hizmetleri bölümü okuyanlar aptalmi peki her bölüm için alım yapılsın

  4. İyi bizde hemşirelik te ki alımlar için bölüm şartı kaldırılsın diyelim olur mu öyle

  5. Bu yuzbin kişinin içinde taşeron olarak çalısan personelden var mı?

  6. Sizin gibi düşünenler yüzünden bu bölümü okuyanlar issiz kalıyor. Esnetilmesin, herkes kendi okuduğu isi yapsın ki 4 yıl boyunca okuyup didinenlerin yerine hemşire veya bilgisayar programı okuyanlar gelmesin.