Kamu Personelleri

Polislere 3600 Ek Gösterge Meclis Gündemine Getirildi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada emniyet mensuplarının haklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Fethi Gürer açıklamalarında emniyet mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Gürer söz konusu açıklamalarında 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verildiği halde polislere, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesinin hala yapılmadığını da ifade etti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarında tüm emniyet mensuplarının, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümü ve Polis Haftası’nı kutladı.

Konu ile ilgili olarak Ömer Fethi Gürer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumların olmazsa olmazı huzur ve güvendir. Böylesine önemli bir beklentiyi, büyük bir özveriyle ve zor koşullarda yerine getiren emniyet mensuplarımızın, çalışma koşullarındaki aksaklıklar mutlaka düzeltilmeli, hak ettikleri çalışma koşullarına erişebilmeleri için gerekli tüm düzenlemeler vakit geçirilmeden yapılmalıdır.

24 Haziran seçimleri öncesinde polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılacağı belirtilmişti. Aradan 10 aya yakın bir süre geçmesine rağmen halen bu düzenleme yapılmadı.

Olması gereken tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmasıdır. Ancak AKP iktidarı, 24 Haziran seçimleri öncesinde öğretmenler, polisler, din görevlileri ve hemşireler için bu konu da söz vermişti. Ancak, pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da AKP’nin verdiği vaatler yerine getirilmedi.”

Bir Yorum