Kamu Personelleri

PTT 2016 Yılı Bitmeden Personel Alımları Gerçekleştirir mi?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, ülkede FETÖ soruşturmaları başlatıldı. Soruşturmalarla beraber kamu kurum ve kuruluşlarında temizlikler de başladı ve hala devam ediyor. Kamuda FETÖ ile ilişkisi olan hakim,savcı,öğretmen, doktor vb. ne kadar çalışan varsa ya açığa alındı ya da görevden ihraç edildi. Bunun üzerine kadrolarda açıklıklar meydana geldi ve kurum/kuruluşlar personel alımına başladılar. Ekim ayının başlarında Milli Eğitim Bakanlığı 20 bine yakın öğretmen ataması yaptı. Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi birçok bakanlığın da aralarında bulunduğu kurumlarda personel alım süreçleri devam ediyor. Peki 2016 yılının sonlarına doğru ilerlerken PTT personel alımı yapacak mı ?

Geçtiğimiz Ağustos ayında birçok sitede PTT’nin en az lise mezunu personel alımı yapacağından bahsediliyordu. Bu haberlerin ardından PTT açıklama yaparak personel alımı yapılmadığını, alım yapılacağı zaman resmi web sayfası üzerinden ilan edileceğini açıklamıştı. PTT açıklamasında, resmi siteleri dışında yapılan alım ilanlarına itibar edilmemesi gerektiğini de ifade etmişti. 

2016 yılının son çeyreğine girdiğimiz şu günlerde PTT İnsan Kaynakları’nda herhangi bir personel alım ilanına yer verilmedi. Temmuz ayından bu yana henüz PTT bünyesinde personel alımı yapılmadı, ilan yayınlanmadı. 

Ortaöğretim/Lise KPSS sınavının sona ermesinin ardından, PTT’nin personel alım ilanı vermesi ve 2016 yılı sona ermeden alım yapması bekleniyor.

Kamu personeli alım ilanlarından, personel alımlarından, işçi ilanlarından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net-Özel Haber

Bir Yorum