Kamu Personelleri

PTT 5 Bin Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

PTT geçtiğimiz günlerde kendi internet sitesi üzerinden ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımlayarak çeşitli kadrolarda 5 bin personel alımı yapacağını ilan etmişti. 

Kamu Personeli Seçme Sınav şartı olmadan yapılacağı açıklanan personel alım ilanına ise 110 binden fazla adayın başvuru bulunduğu öğrenildi. 

Peki PTT 5 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Haberimizde değerlendiriyoruz. 

PTT 5 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN İLAN YAYIMLAMIŞTI

DPB aracılığıyla yayımlanan PTT personel alım ilanında farklı pozisyonlarda personel alımı yapılacağı açıklanmış ve açıklanan bu kadrolar arasında çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar yer almıştı. 

Kurum tarafından yayımlanan ilan metnine göre ise alımlar, Uzman Yardımcısı, Mimar, Mühendis, Avukat, Gişe ve Büro Görevlisi, Tekniker ve Postacı pozisyonlarına yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu kadrolar için toplam 5 bin personel alımı yapacağını duyuran PTT ise adaylardan başvuru ücreti talep etmişti. 

Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ilan edilen kadrolara başvuru yapmak isteyenlerin, 60 TL başvuru ücreti yatırması gerektiğini bildirmiş ve bu başvuru ücreti ise adaylar tarafından tepki çekmişti. Kurum konuya dair yayımladığı bir duyuru ile bu ücreti yatırdığı halde başvuru yapamayan adayların paralarının iade edileceği açıklandı.

PEKİ SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT tarafından yayımlanan 5 bin personel alım ilanına başvuru süreci yeni tamamlandı. Ayrıca söz konusu 5 bin kadro için 110 binden başvuru yapıldığının öğrenilmesinin ardından başvuru sonuçlarının yakın bir tarihte açıklanması beklenmiyor. Konuya dair henüz resmi bir açıklama da yapılmadı. PTT 5 bin personel alım ilanı ile ilgili olarak yapılacak her türlü açıklama ve yayımlanacak her duyuruyu siz okuyucularımıza anlık olarak aktaracağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA