Kamu Personelleri

PTT 5 Bin Personel Alımında Adaylara Yapılacak Psikometrik İnceleme Hakkında Duyuru Yayımlandı!

PTT tarafından yayımlanan duyuruya göre şirket bünyesine alınacak olan 5 bin personel alımı yazılı sınav sonucuna göre Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, PTT’de Çalışan Firma Elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) pozisyonlarına asil olarak yerleşenn adaylara GAZİSEM tarafından Psikometrik inceleme yapılacağı bildirildi.

Ayrıca söz konusu Psikometrik testinin 11 Kasım 2018 tarihinde başlayacağı ve Ankara’da yapılacağı ve ayrıca psikometrik inceleme testi süresinin ise 120 dakika olarak saat 10:00’da başlamak kaydı ile 12:00’da sona ereceği bildirildi.

Psikometrik inceleme testiyle alakalı olarak Gazi Üniversitesi tarafından 5 Kasım 2018 tarihinde http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresi aracılığıyla duyuru yayımlanacak ve ve Gazi Üniversitesince adayların cep telefonlarına bilgilendirme mesajı gönderileceği ifade edildi.

Söz konusu adayların Psikometrik inceleme testi giriş belgelerinin 6 Kasım 2018 tarihinden itibaren http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresi üzerinden erişime açılacağı duyuruldu..

Bunun yanı sıra Psikometrik inceleme testine girişlerde kimlik kontrolü ve salonlara yerleşmelerin yapılabilmesi adına adayların en az 30 dakiak öncesinde girş belgeleri ile salonda hazır olmaları zorunlu.

Adaylar, Üniversite tarafından hazırlanmış olan Giriş Belgesi, T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ T.C. Kimlik Kartı/Geçerli Pasaport) ile yanlarında koyu siyah yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi getirmek zorundalar.

Adayların Psikometrik testine girişlerinde, giriş belgeleri ve kimlik numaralarını gösteren kimlik belgesi ile yanlarında bunlardan herhangi birisini bile bulundurmayan adaylara Psikometrik testi yapılmayacağı ifade edildi.

Sınavda soru kitapçığı ve optik formlar üzerindeki bilgiler her aday için kodlanmış olarak adaylara dağıtılacak.

Adaylar Psikometrik inceleme testine alınırken; yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, sözlük, cep telefonu, saat, anahtarlık, telsiz, radyo gibi kaynaklar, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer vb. araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmeyecektir.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonunda hiçbir aday çıkartılmayacaktır. Sınav bitimine 15 dakika kala sınav salonundan hiçbir aday çıkartılmayacaktır.

Aday, cevap kağıdı üzerindeki işaretlemeleri kurşun kalemle yapabilecek. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından değerlendirmeye alınmayacak.

Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, cevap kağıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacak. 

Psikometrik inceleme testi esnasında kopya çekildiğinin tespit edilmesi veya bilgisayar ortamında ikili veya toplu kopya çekildiğinin analiz edilmesi halinde kopya işlemi yapılarak adayların Psikometrik inceleme testinin geçersiz olacağı bildirildi.

Psikometrik inceleme testi bitiminden sonra adaylar soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine şahsen teslim edecek ve salon yoklama tutanağını imzalamak zorunda.

Ayrıca teslim edilmeyen evrak nedeniyle adayın Psikometrik inceleme testi geçersiz sayılacak ve aday hakkında yasal işlem uygulanarak evrakların teslim edilmesinden aday sorumlu olarak ifade edildi.

Psikometrik İnceleme testi sonuçlarının ise “http://ik.ptt.gov.tr” web adresi üzerinden yayımlanacağı ifade edilerek başarılı olan adayların adreslerine tebliğ yapılacağı açıklandı.

Söz konusu tebliğ ile adaylara, atanma şartlarını taşıyıp taşımadıklarının tespiti için istenen belgelerle birlikte 15 gün içinde Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine başvurmaları gerekiyor.

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde müracaat etmeyenlere herhangi bir işlem yapılmayacak olup ayrıca tebliğ yapılmayacağıda ifade edildi.