Kamu Personelleri

PTT 55 Bin Kamu Personeli Alımı Yapacak ! İşte Yapılan O Açıklama

PTT tarafından her yıl kamu personeli alım ilanı yayımlanıyor. Ayrı bu ilanlara adayların ilgileri oldukça yoğun. Pek PTT personel alım ilanı ne zaman yayımlanacak? Yapılan açıklama var mı? İşte detaylar…

PTT Türkiye’nin bir zamanlar iletişim yükünü tek başına taşıyordu. Bu süreçte çalışanlar tarafından da en fazla merak edilen konuların başında PTT personel alım ilanlarının ne zaman yayınlanacağı geliyordu. Son yıllarda yapılan personel alım ilanlarındaki yoğun ilgiden dolayı PTT’de bünyesinde çalışacak personeller için KPSS şartı aramadan alım yapıyor. KPSS şartsız yayınlanan personel alım ilanlarına da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

PTT 55 bin personel alımı için adayların bekleyişleri devam ediyor. PTT personel alımı başvuru şartları hakkında araştırmalar devam ediyor. 

YAPILAN O AÇIKLAMA

PTT personel alımı hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını doldurulmasının en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz ve bu boş kalan pozisyonların doldurulması amacıyla 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması muhtemeldir”

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

PTT personel alımı yayımlandığında şartların bir önceki alım ile aynı olması beklenmektedir. Bu bağlamda adaylarda aranacak muhtemel şartlar şöyledir:

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.

c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak

d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak. e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.

f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak.