Kamu Personelleri

PTT Kamu Personeli Alımı İçin Yeni Gelişme !

PTT KPSS şartı olmadan, lise mezunu adaylar arasından 55 bin personel alımı yapacağını duyurduğundan bu yana adaylar PTT ilanlarını ve PTT personel alımları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. 2018 yılı içerisinde alımı yapılan 5 bin personelin göreve başlaması ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Herkesçe malum oldu üzere PTT’nin birkaç yıllık personel alım planlanması 2018 yılı içerisinde açıklanmış kurumun 2018 yılına kadar personel sayısında 55 binlik bir artışın olacağı planlama dahilinde kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu açıklamalardan sornran kurum yüksek sayılarda personel alımları yapmıştı.

2019 yılı içinde 5 bin kişilik bir alım yapılacağı belirtilirken PTT personel alımlarında 2019 yılı için adayları üzecek yeni bir gelişme yaşandı.

2018 yılında gerçekleştirilen 5 binin üzerindeki PTT personel alımlarına dair nihai listeler yani ataması yapılan adaylar geçtiğimiz haftalarda ilan edildi. Kurum bünyesine ataması yapılan adaylar göreve başlama duyurularını beklerken kurum çok önemli bir açıklama yayımladı. 

PTT tarafından yayımlanan bu açıklamada ataması gerçekleştirilen adayların göreve başlama işlemlerinin kademeli olarak 2019 yılı boyunca yapılacağı belirtildi. Bu açıklama ile 2018 yılında atanan adayların büyük bir kısmı 2019 yılının çeşitli zaman dilimlerinde göreve başlayacak. 

PTT tarafından yayımlanan bu personel atama duyurusu ise 2019 yılında yapılması planan alımları engellemeyecek mi? sorusunu dile getirdi. 

PTT tarafından yapılan duyuru şöyle;

PTT tarafından yayımlanan o duyuru metni; “Şirketimizin personel ihtiyacının karşılanmasını teminen yapılan 2018/1 personel alımı sözlü sınav sonuçları açıklanmıştır. Sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

2019 YILINDA PTT’ye ALIM OLACAK MI?

PTT 2018 yılı içerisinde 5 bin personel alım ilanı kapsamında, en az lise mezunu olmak kaydıyla çok sayıda pozisyona personel alımı gerçekleştirmişti. Bu alımlar ise Gişe ve Büro Görevlisi, Tekniker, Postacı, Uzman Yardımcısı, Mimar, Mühendis, Avukat pozisyonlarına yapıldı.

2019 yılında da bu kadrolara personel alımı yapılmasını bekleyen adaylar kurum tarafından yapılan açıklamanın bu alımları etkilemesinden endişe ediyorlar. Zira alımların ertelenmesi ilanı bekleyen adayları mağdur edebilir. Ayrıca söz konusu bu duyurunun 2019 yılı personel alımlarında kontenjanların azalması, ilanın yayımlanmaması veya ilanın bir sonraki seneye sarkıtılması gibi durumlara neden olabileceği konuşuluyor.