Kamu Personelleri

PTT KPSS Şartsız 55 Bin Kamu Personeli Alımı İçin Son Dakika Gelişmeleri

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik bundan önceki yaptığı açıklamalarında 55 bin personel alımı yapılacağını ifade etmişti. PTT’nin 5 bin personel alımı yakın zamanda gerçekleştirilecektir.

GENEL ŞARTLAR

Peki genel şartlar nasıl olacak? Bundan önceki personel alımına lişkin genel şarları okuyucularımızla paylaşıyoruz. Aşağıdaki şartlara haiz olmayan adayların aşağıdaki şartlara haiz olmaları gerekmektedir. 

”Türk vatandaşı olmak. On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.”

55 BİN PERSONEL ALIMI

Bir önceki PTT personel alımlarının nihayete ermesinin ardından kurumun planlaması kapsamında yeni alımların yayımlanması bekleniyor. PTT personel alımlarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamalarında “Hep birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin kişi olan çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiye çıkaracağız. Nasıl 40 bin kişilik çalışanımızı 100 bin kişiye çıkarıyorsak ekonomimizi de aynı şekilde büyüteceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kenan Bozgeyik’in açıklamalarının ardından binlerce aday personel alımları hakkında araştırma yapmaya başladı. Adaylar personel alımlarının ne zaman yapılacağını sorguluyorlar. 

Adaylar personel alımlarına ilişkin genel şartlar hakkında çeşitli taleplerde bulunarak personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağını araştırıyorlar. 

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamalarında “Hep birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin kişi olan çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiye çıkaracağız. Nasıl 40 bin kişilik çalışanımızı 100 bin kişiye çıkarıyorsak ekonomimizi de aynı şekilde büyüteceğiz.” ifadelerine yer vermişti. Bu açıklamalar kapsamında PTT 55 bin personel alımının 5 yıl içinde tamamlanması beklenmektedir. Ancak personel alımlarının ne kadar süre ile yayımlanacağı hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. 

ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sivas a alim var mi nereye başvurmamız gerekiyor ins torpil içermiyordur yoksa işimiz cook zor

  2. Sivas a alim var mi nereye başvurmamız gerekiyor ins torpil içermiyordur yoksa işimiz cook zor

  3. Ağrıda alım olcakmı birde bu yaş sınırı kalkacakmı

  4. Yav arkadaş 35 yaş üstü ne olacak bu yükseltin 35 yaş üstü çok işsiz var