Kamu Personelleri

PTT Memur Alımında Mağduriyetler Giderilecek Mi? Bakan Arslan Açıkladı

Bilindiği gibi PTT 5 bin personel alımına ilişkin mülakatlar tamamlanmış, adaylar göreve başlama evraklarını teslim etmiş ve görev yazılarını bekliyorlardı. Ancak Danıştay’ın bir kararı ile PTT Genel Müdürlüğünün 5 bin personel alımı yürütmesi durduruldu. 

PTT’DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak PTT Genel Müdürlüğü resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda “Son günlerde, Şirketimize personel alımında uygulanan yönetmelik ile ilgili olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik çeşitli haber ve yorumlar kamuoyuna yansımıştır. 

Bu haber ve yorumlara istinaden kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Ülkemizin istiklal ve istikbalinde yer alan PTT A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. yılı hedefleri doğrultusunda 2017 yılında 5000 personel istihdamı planlamış ve alımına hızla başlamıştır. 

Şirketimizce personel istihdamı Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik gereğince yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

DANIŞTAY KARARI

Ayrıca yayımlanan duyurunun devamında Danıştay kararına yer verildi ve “2017/2 ve 2017/3 personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekte iken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) tarafından, anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle 09/07/2015 tarihinde Danıştay 16. Dairesinde açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen 01/06/2017 tarih ve YD İtiraz No:2017/337 sayılı karar Şirketimize 13/09/2017 tarihinde tebliğ edilmiştir.” denildi.

MAĞDURİYETLERİ GÜNDEME GETİRDİK

Ayrıca PTT’den yapılan açıklamada adayların mağdur edilmemesine ilişkin yeni ilana çıkılacağı da ifade edildi. Bunun üzerine kamupersoneli.net olarak yaptığımız “PTT 5 Bin Personel Alım İlanı Bekleniyor” başlıklı haberimizde adayların mağduriyetini gündeme getirdik. Ayrıca yeni ilanın ne zaman yayımlanacağına ilişkin herhangi bir bilginin olmadığını adaylarla paylaştık. 

Bunun ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldığı bir TV programında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Arslan açıklamalarında “PTT konusu önemli, PTT’nin bünyesine 5000 kişiyi hedefledik, ilk 500’ü başlattık, 1750 kişiye mülakat yaptık, kazananı açıkladık, güvenlik soruşturmaları başladı. 

Ama Danıştay, Yürütmeyi Durdurma kararı aldı. Ancak, esastan görüşme devam ediyor. Yürütme durdurulduğu için, mevzuat çalışması yapıyoruz. Çünkü 1750 kişiye kazandın dedik, sonra kusura bakmayın diyemeyiz.” ifadelerine yer verdi. 

“ONLARI MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ”

Ayrıca Bakan Arslan konu ile ilgili olarak “Mağdur olmamaları için, gereğini yapıyoruz. Ayrıca ikinci 2500 ile ilgili başvuruları aldık. KPSS puanına göre, 3 katını davet ettik, burada, başvurmaması gereken unvanlar başvurdu, ÖSYM ile irtibat kurduk o konuyu çözdük. Ama o süreci de Danıştay’ın kararından dolayı durdurduk. 

Adaylar olarak biraz sabırlı olsun istiyoruz. Onları mağdur etmek istemiyoruz, konuyu çözeceğiz Kazandığını açıkladığımız, evraklarını vermiş olanlar, ‘seni almıyorum’ demek doğru değil. Danıştay, esastan da görüşecek, bu konuda süreci takip ediyoruz.” dedi. 

GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTEBİLİRSİNİZ

PTT Genel Müdürlüğü tarafından yeni ilan çıktığında veya kurum veya Bakan Arslan tarafından yeni açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Sizlerde PTT personel alımı hakkında görüşlerinizi sayfanın alt kısmında bulunan yorum bölümünden belirtebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Biraz daha hızlı işlemeli süreç çünkü eski çalıştığımız işten çıkarıldık itimat edip kendimizi ailemizi hazırladık ve birkaç aydır çok kötü durumdayız bır an önce atamamizin gerçekleşmesini isitiyoruz