Kamu Personelleri

PTT'nin 60 Bin Personel Açığı Var Ama 5 Bin Kişi Mağdur !

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak açıklamalarında PTT’nin 60 bin personel açığı bulunduğunu ifade etmişti. Ancak PTT’nin 5 bin personel alımı durduruldu ve göreve başlamak için tebligat bekleyen adaylar mağdur edildi. Konunun gündeme gelip adayların mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak PTT personel açığı hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak yaptığı açıklamalarında PTT’nin 60 bin personel açığının bulunduğunu belirtti.

60 BİN PERSONEL AÇIĞI VAR

Ömer Budak açıklamalarında şu anda Türkiye genelinde hizmet veren 40 bin PTT çalışanının olduğunu ve toplamda 100 bin çalışanın olması gerektiğini belirtti. Konu ile ilgili olarak Ömer Budak açıklamalarında “Bir kişi, iki-üç kişinin işini yapıyor. Bir gişe memuru 300’e yakın işlem yapıyor, posta dağıtıcısı dört-beş mahalleye birden bakıyor. Burada insanüstü bir gayret var. Bu nedenle PTT’ye en kısa zamanda alımların başlaması lazım.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi PTT 5 bin personel alımı kapsamında başvuru sonuçları açıklanmış adaylar mülakata alınmış ve kazanan adayların göreve başlama yazıları bekleniyordu. Ancak Danıştay tarafından flaş bir karar alınarak 5 bin personel alımının yürütmesi durduruldu ve adaylar mağdur edildi. Konu ile ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir açıklama yapmış ve adayları mağdur etmek istemediklerini dile getirmişti. 

“SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

Bakan Arslan söz konusu açıklamalarında “Mağdur olmamaları için, gereğini yapıyoruz. Ayrıca ikinci 2500 ile ilgili başvuruları aldık. KPSS puanına göre, 3 katını davet ettik, burada, başvurmaması gereken unvanlar başvurdu, ÖSYM ile irtibat kurduk o konuyu çözdük. Ama o süreci de Danıştay’ın kararından dolayı durdurduk. Adaylar olarak biraz sabırlı olsun istiyoruz. Onları mağdur etmek istemiyoruz, konuyu çözeceğiz Kazandığını açıkladığımız, evraklarını vermiş olanlar, ‘seni almıyorum’ demek doğru değil. Danıştay, esastan da görüşecek, bu konuda süreci takip ediyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

SAYIN BAKANIMIZDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Konu medya gündeminden de düşmüyorken bugünlerde PTT personel alımı kapsamında mağdur edilen adaylar hakkında herhangi bir gelişme bulunmuyor. Son zamanlar Ömer Budak tarafından yapılan açıklamada 60 bin personel açığı bulunduğu ifade edildi. Ancak PTT’nin 5 bin personel alımı durduruldu. Binlerce aday sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde mağdur olduklarını ve unutulan bu konunun yeniden gündeme getirilmesini talep ediyor. PTT’nin personel açığının kapanması ilk olarak 5 bin personel alımının tamamlanması ile olacaktır. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın bu konu hakkında yeniden bir açıklama yapmasını bekliyoruz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Alımlarda bölüm ve yaş sınrı olmasın lütfen.
    Bu ülkenin vatandaşı olarak eşit hak tanınsın

  2. Bölüm şartı kesinlikle olmalı, kimse olmamalı gibi saçmalıklar söylemesin. Gidin 2 yıl okuyun, sonra gelip konuşun. İşi bilmeyenin çalışması saçma.