Kamu Personelleri

PTT Personel Alımı Başvuru Süresi Uzatıldı ! Başvurular Saat Kaçta Sona Erecek?

PTT tarafından günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilan yayımlanmış ve 5 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. 

Çeşitli kadrolarda toplam 5 bin personel alımı için başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde sona erdi. Daha sonra PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı ve başvuruların bugüne kadar uzatılacağı ifade edildi. 

BAŞVURULAR SAAT KAÇA KADAR DEVAM EDECEK?

PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda sınav ücretini yatıran ve ilan metninde yer alan başvuru koşullarını taşıyan adayların başvurularını bugün de yapabilecekleri ifade edildi. Ancak sadece genel şartlara haiz olan ve başvuru ücretini normal başvuru tarihleri arasında yatırmış olan adaylar başvuru yapabilecektir.

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıdaki link üzerinden yapabilirler. Konu ile ilgili olarak PTT’den yayımlanan duyuru metninde “‘2018/1 personel alımına ilişkin başvurular 14-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınmıştır. Ancak sınav ücretini yatırdığı halde sistem yoğunluğu nedeniyle başvuru yapamayan adayların olduğu tespit edilmiş olup mağduriyetlerin giderilebilmesi amacıyla 21.05.2018 tarihine kadar sınava girme şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara 23.05.2018 günü saat 23.59’a kadar başvuru hakkı tanınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

GENEL ŞARTLAR NELER?

Peki genel şartlar neler ? PTT tarafından adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu bağlamda adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

“29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak. (18/05/2018 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak). Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak ve yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak”