Kamu Personelleri

Sağlık Bakanı Açıkladı : "2 Bin Memur için KHK Yolda"

KAMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ temizliği sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nda bilindiği gibi 7 bin üzerinde personel açığa alınmıştı. Açığa alınanlar arasından FETÖ ile ilişkisinin tespiti yapılan 2 bin civarında personelin memuriyetten atılması için gerekli çalışmalarda sona gelindiği ve daha önceden de olduğu gibi çıkarılacak KHK ‘ler ile listelerin yayımlanacağı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ’dan da bilgilendirme geldi. Anadolu Ajansı Editör Masası’nın konuğu olan Recep Akdağ, Bakanlık bünyesinde 7 bin personelin açığa alındığını belirtirken, diğer bakanlıklarla birlikte başbakanın da bilgisi dahilinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

FETÖ MESELESİNDE HASSAS DAVRANIYORUZ

Recep Akdağ: “FETÖ meselesinde doğrusu çok hassas davranıyoruz. Bi taraftan bunları kamudan , devletin içerisinden söküp atmak gerekiyor. Öbür taraftan adalet terazisini doğru kullanmamız gerekiyor. 7 Binin üzerinde açığa almamız olmuştu. Bunların 1700-1800’ü valilikler tarafından açığa alınıp bize bildirildi. Geri kalanını biz bakanlık olarak açığa aldık.  Aşağı yukarı 2 Binin üzerinde bir değerlendirme tamamlandı. Şimdi bunların kamudan ihracı için çalışmalar yapılacak. Diğer bakanlıklarla birlikte Başbakanımızla birlikte biz bu çalışmaları yürütüyoruz.”

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA AĞIR BİR YAPILANMA YOK

Öyle görülüyor ki öteden beri bu kanlı örgüt bu çirkin yüzünü de gizleyerek. Özellikle silahlı kuvvetlerde, polisin içinde, yargı da, mülki idare de, Milli eğitim de çöreklenmiş durumda. Sağlık Bakanlığı’nda bu kurumlardaki kadar ağır bir yapılanma yok. Biz dediğimiz gibi , bunlara destek verenleri bulup , temizlemek için gayret gösteriyoruz.” Dedi.

20 BİN CİVARINDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı ile ilgili çalışmalarda sürüyor. Kısa zaman önce Sağlık Bakanlığı’na 11 bin kadro yeniden verilmişti. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı “Bu kadroların büyük bir kısmını kullanacağız” dedi. Aynı zamanda 2017 yılı için Maliye Bakanlığı ile sıkı pazarlığa gidileceği ve Sağlık Bakanlığı’na memur kadrosu konusunda daha iyi koşulların sağlanması için çalışmalar yapılacağı öğrenildi.

Kamu personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

BU İÇERİĞİN TÜM HAKLARI KAMUPERSONELİ.NET’E AİTTİR. İZİNSİZ YA DA KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYIMLANAMAZ. AKSİ TAKDİRDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Bir Yorum