Kamu Personelleri

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuru kılavuzu ve yapılan açıklamalar! İşte son gelişmeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı hakkında geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuş ve bu personel alımının 2020 yılı içinde yapılacağını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Açmak olduğumuz , yeni açtığımız, kapasitesini arttıracağımız hastaneler için çalışma yapıyoruz. 1-2 hafta içinde netleşmiş olur. Personel alımı yapacağız. Bunu bildirelim. 1-2 hafta içinde netleşmiş olur”

BAŞVURU KILAVUZU HAZIR

SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş ise personel alımı hakkında açıklamalarda bulunarak hazırlıkların tamamlandığını belirtmişti. Daha sonra yeni bir açıklama yaparak kılavuzun hazır olduğu Bakanlığın biraz daha beklenmesi talimatı verdiğini belirtti. SSP Başkanı Altıntaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Kılavuzun ÖSYM ‘de olduğu doğru, fakat Sağlık Bakanı tarafından bekletilmesine dair talimat var. ÖSYM Bakanlığın belirleyeceği tarihe göre ilana çıkacak ve bu tarihi Sağlık Bakanı Belirleyecek.”

İşte sosyal medya paylaşımı:

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuru kılavuzu ve yapılan açıklamalar! İşte son gelişmeler

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI 

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bkaanı Fahrettin Koca’nın diğer açıklaması şöyle oldu:

“Özellikle bu dönemde sağlık kahramanlarımız cephede fedakarca savaşıyor. Bu dönemin yükünü nasıl kaldırdığımızı ben iyi biliyorum. Yoğun bakımda çalışan bir sağlık personeli, bu ortamda bir şekilde covidli olduğu bilinen hastaya saatlerce hizmet ettiğini, yeri geldiğinde damar yolunu açmak için saatlerce çalıştığını yorulduğunu çaba içinde olduğunu, evine giderken çocuğuna sarılamaması zor. Bu dönemde empati yapılması gerekiyor. 

Açmak olduğumuz , yeni açtığımız, kapasitesini arttıracağımız hastaneler için çalışma yapıyoruz. 

1-2 hafta içinde netleşmiş olur. Personel alımı yapacağız. Bunu bildirelim. 1-2 hafta içinde netleşmiş olur.”