Kamu Personelleri

Sağlık Bakanlığı 5298 İşçi Alımı Göreve Başlama Duyurusu Yayımlandı!

Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam sağlanması amacıyla işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası 25- 26 Ekim 2018 tarihleri noter huzurlarında çekildi ve kura sonuçları açıklandı.

Kura kapsamında yerleşmeye hak kazanan adaylar için ayrı bir bildirim yapılmayacağı ifade edildi.

Ayrıca yerleşmeye hak kazananların adayların başvuru evraklarını “Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Atama Dairesi Başkanlığına” elden teslim etmeleri zorunlu.

GÖREV BAŞLAMA İŞLEMLERİ NE ZAMANA KADAR ALINACAK?

Göreve başlama işlemleri için başvurular 2 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve 13 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

Başvurular ise talep edilen belgelerle beraber şahsi olarak yapılacak ve posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan adayların atamaları yapılmayacak, yapılması durumunda ise iptal edilecek.

Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların aidiyetlerini veya durumlarını birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir. (belge halinde)

Ayrıca halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.

Teslim tarihleri ise hak sahiplerinin, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte yakınları aracılığı ile evrakını teslim ettiği İl Sağlık Müdürlüklerine başvurmaları, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla atamalarına müteakip yerleşmeye hak kazandıkları yerde göreve başlayacakları bildirildi.

Bir Yorum

  1. 5 ay dır bekliyoruz atama ne oldu lütfen başlayan varmı

  2. Hükümlü olarak atandım ama ise ne zaman başlıycam bilgi verirseniz sevinirim