Kamu Personelleri

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Hakkında İmza Kampanyası Başlatıldı

Bilindiği gibi Sözleşmeli personel alımlarında bir kadro için başvuru yapıldıktan sonra aynı unvan için 1 yıl bekleme süresi dikkate alınıyor.

Ancak bazı kadrolar ve bazı sözleşmeli merkezi atama ile alımlarda bu kurala uyulmadığı ve bu durumdan dolayı bazı adayların iki veya üç kadroyu işgal ettiği ifade ediliyor.

Sözleşmeli personel alımlarındaki bu kurullara uyulmamasından dolayı adaylar bir imza kampanyası başlattı ve imza kampanyasında bu durumlar için bir yaptırım uygulanması talep ediliyor. İmza kampanyasının detayları ise şöyle:

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Söz konusu imza kampanyasında “ÖSYM tarafından yapılan 657 sayılı Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel yerleştirme işlemi neticesinde yerleştirilmesi yapılan adaylar aynı dönem içerisinde geçerli olan KPSS sonucunu kullanarak ÖSYM tarafından yapılacak 4/B sözleşmeli pozisyonlara aynı unvan için tekrar başvurularda 1 yıllık bekleme süresi dikkate alınmaktadır. ”

Gayet açık bir şekilde belirtilmesine rağmen bir çok kişi iki hatta üç ayrı kadroyu işgal edip bekleyen insanların mağdur edilmesine sebep olmaktadır. 2017/3 atamasında atanıpta 2017/5 atamasına tercih veren ve bir yaptırımla karşılaşmayan, yasalara uygun olmamasına rağmen çalışmaya başlayan kişiler diğer atamalar için de aynı kanunsuzluğu yapmak isteyenlere cesaret vermişlerdir. bunun sonucunda da  2017/5 atamasında Sağlık Bakanlığı kadrolarına atanıpta 2018/4 atamasında da tercih veren birçok kişi tespit edilmiş fakat bir yaptırımla karşı karşıya kalacaklarına dair bakanlıktan veya yetkili herhangi bir kurumdan açıklama yapılmamış, önlemeye dair bir girişimde bulunulmamıştır. 

Aynı şekilde üniversite hastanelerinin 4/b’li kadrolarına yerleşip, tercih döneminde istifa edip Sağlık Bakanlığının 4/b’li kadrolarına yerleşen kişi sayısı binlerle ifade edilmektedir. Binlerce insanın, binlerce ailenin umudunu yıkan bu şahıslara gerekli yaptırımın uygulanması için yetkili kurumlardan en az bizim kadar hassas olmalarını ve gereken önlemlerin alınmasını, usulsüzlük yapanların yasalarda belirtilen 1 yıllık bekleme süresine tabii tutulmalarını istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İmza kampanyasının detaylarını görebilmek için “https://www.change.org/p/sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-4-b-al%C4%B1mlar%C4%B1nda-yasalara-uyulsun-bo%C5%9Fluktan-faydalananlar-cezaland%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n” web adresini tarayıcınızı adres satırına kopyalayabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu kadar haksizlik yapılmaz ki.bu işin başında olanlar buna bi çare bulsunlar.okuyan emek veren herkesin hakkını yedirmeyin

  2. Bakanlik atama konularinda o kadar pasifki insanlarda artik bikkinlik yilginlik psikolojik rahatsizliklar basladi. Artik saglik bakanligi da ustine dusen gorevi yerine getirmeli.

  3. Diş protez teknoloji mezunları atama bekliyor lütfen sesimizi duyun artık 80 puanlarla bekliyoruz puanlarımız yanmasın

  4. Uni hastanesine atanan biri sozlesme imzalamadiqi takdirde baska bi uni hastanesine basvurabilir . Onceki kazandiqi Uni hastanesine de hakkimdan feragat ediyorum diye bi dilekce yazar yedegini cagirirlar bu kadar basit kimsenin hakki yenmez… bakanliqin atamasinin yedeqi yok ama o konuda sistemin eksiqi var .

  5. Hakkımızı yiyip ortalıkta insanım diye gezenler iki dünyada gün yüzü görmezler inşAllah davamızın peşindeyiz

  6. Ağız ve dis saglığından atama bekliyoruz şuan bizim yerimizde hekimlerin yanında tekstil ya da diğer bölümleri okuyup taşeronla sözleşmeli ise girip şuan kadroya geçen bir cok insan var ve biz magduruz

  7. Bizler özelde it gibi çalışalım onlar 3 kadroyu birden işgal etsinler.nasil güzel bir dünya mezun olmadan tercih yapsınlar atansinlar boyle insanlara hakkimi helal etmiyorum 22 yildir ozelde calisalim arkadaslar mezun olmadan hopp tercih yap okurken memur ol ne guzel dunya.

  8. lisans mezunu 5 yildir atama bekliyor .atananlar hep bir dongu icinde ordan oraya yer degistiriyorlar .artik atanamadim demekten untaniyorum bir lisans mezunu olarak

  9. Ozaman 657 kadrolu memurlarda 4b li tercih yapamasın. Bir insan üniversite hastanesinden saglık bakanlıgı kadrosuna gecmek istiyosa üniversiteden hic kıpırdama sansı olmadıgı icindir. Belki baska bir sehire gitmek istiyor yada baska bir durum var yada günün birinde kadroya gecmek istiyodur vs. Üniversite hastaneleri bu durumu baglamaz. Üniversite hastanesinde calıstıgı icin evlenip esiyle aynı sehirde oturmayı bekleyen insanlar var. Yada 4+2 kuralından faydalanmak icin devlet hastanesine gecmek insanlar var. Üniversite hastaneleri bu kuralın dısında tutulmalı. Bakanlık farkından dolayı insanların önüne konulan engellen gözönünde bulundurulmalı. Bir devlet hastanesine atanıpta tekrar devlet hastanesine atama icin basvuranlar konusunda haklısınız. Cünkü onların tayin imkanları var. Ama bir üniversite hastanesi cakılıdır tayin icin önü kapalıdır.

  10. labafatuar teknisyenliği alımları neden az daha 83 84 puan anlar atanması atanacakmı belli değil

  11. 65 puanla atanabilen hemşireye bak bizim gibi 85 ile atanamasan demekki kavga edecen