Kamu Personelleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden bir basın açıklaması yayımlayarak Uzman Erbaş alımı başvuru sonuçlarının belli olduğunu ve adayların başvuru sonuçlarına komutanlığın sonuç açıklama sistemi üzerinden erişim sağlayabileceklerini duyurdu. 

Hatırlanacağı üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz aylarda bir ilan yayımlayarak en az lise mezunu Uzman Erbaş alımı yapacağını duyurmuş ve adaylardan başvuru almıştı. Başvuru sonuçlarının belli olduğunu açıklayan kurum başvuru sonuçları olumlu adayların yapmaları gereken işlemlere dair bilgiler verdi. 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasında, en az lise mezunu Uzman Erbaş alımı başvuru sonuçlarına ulaşmak isteyen adayların, komutanlığın resmi internet sitesi üzerinde yer alan sonuç açıklama sisteminde ilgili alanları doldurarak başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecekleri aktarıldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımı başvuru sonuçlarını görüntülemek için TIKLAYINIZ

İlana dair yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, başvuru sonuçları olumlu olan adaylar genel kültür ve meslek bilgisi alanlarından yazılı sınava tabi tutulacaktır. Genel kültür yazılı sınavında adaylara başvuru kılavuzunun 10. sayfasında referans olarak belirtilen alanlarından sorular sorulacaktır.Meslek bilgisi yazılı sınavı ise adayların istihdam edilecekleri branş ile ilgili ve askeri kültür bilgisini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Meslek Bilgisi sınavlarına ait kaynak dokümanlar, başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bilahare bildirilecektir.