Kamu Personelleri

Sayıştay Raporuna Göre Açıktan Atananlar 1 Gün Sonra Devlet Memuru Yapıldı

Gölbaşı Belediyesinde yapılan memurluk oyunu Sayıştay tarafından ortaya çıkarıldı. Gölbaşı Belediyesinde özel kalem müdürlüğüne açıktan ataması yapılan isimler 1 gün sonra hiç bir sınava girmeden devlet memuru yapıldı.

Milyonlarca üniversite mezunu iş bulamayıp açıkta geziyor. Ancak hal böyleyken belediyelere açıktan atamalar devam ediyor. Açıktan atama örneklerine Ankara Gölbaşı Belediyesi de eklendi. Gölbaşı Belediyesinde hiçbir sınava girmeden özel kalem müdürlüğüne açıktan ataması yapılan isimler 1 gün sonra devlet memuru yapıldı.

Sayıştay tarafından yapılan incelemelerde Ankara Gölbaşı Belediyesinde çarpıcı atama durumları ile karşılaşıldı. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün aktardıklarına göre Sayıştay’ın incelemesine göre Gölbaşı Belediyesinde son 3 yıl içinde 5 personel Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. Ataması yapılan bu personeller daha sonra çeşitli görevlere veya diğer kurumlara naklen atandı. 

SAYIŞTAY RAPORU

Konu ile ilgili olarak Sayıştay’ın raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Sayıştay raporunda ise “Bu atamalarda; öncelikle belediyede çalışan memurlardan ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlardan olması gerekliliğine uyulmadığı, bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı durumun oluştuğu tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İŞTE DEVLET MEMURU YAPILAN PERSONELLER

Sayıştay tarafından yapılan incelemede ataması yapılıp memur olan personeller de belirtildi. Buna göre M. D. 16 Ekim 2015 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğüne açıktan atandı. 3 gün sonra 5. derece mühendis kadrosuna atandı.

Ayrıca H. K. 16 Şubat 2016 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atandı ve 2 gün sonra 8. derece memur kadrosuna atandı. Bunun yanı sıra A. E. 12 Temmuz 2016 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atandı ancak 1 gün sonra 8. derece memur kadrosuna atandı.

S. A ise 16 Ocak 2017 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atandı ve 1 gün sonra 8. derece memur kadrosuna atandı. İ. Y. ise 12 Mayıs 2014 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atandı ve hala Özel Kalem Müdürlüğü görevine devam ediyor.

GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

Türkiye genelinde tam 3,5 milyon kişi memur olmak için KPSS’ye giriyor. KPSS’den sonra ise atama için beklemeye devam ediyor. Bu süreç aylar bazen de yıllar sürebiliyor. Hal böyleyken milyonlarca genç işsiz bulunurken hiçbir sınava girmeksizin atama yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi belirtmek için sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Muğla’nın seydikemer ilçesinde de oldu böyle bir durum mevsimlik işçi olan birisi o ilçede bir kurumda direk müdür yapıldı ama adalet elbet Birgün hak ettiği yerde olur elbette