Kamu Personelleri

Sendikalar Memurlara Ek Gösterge Kapsamının Genişletilmesini ve Seçimden Önce Yürürlüğe Girmesini İstiyorlar

Kamu kurumlarında çalışan personeller uzun bir süredir ek göstergelerin 3600’e çıkarılmasını talep ediyorlardı. 24 Haziran seçimleri öncesinde söz konusu gösterge talebi AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesine göre, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerin ek göstergeleri yükseltilecek. Sendikalar konuya dair açıklamalarına söz konusu ek gösterge kapsamının genişletilmesini ve seçimlerden önce yürürlüğe girmesini talep ediyorlar. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesinde yer verdiği ek gösterge konusunda şu açıklamaları yapmıştı. “Şimdi önemli bir konuya geliyorum. Bu vesileyle, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakarca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığın alabilmelerini temin ediyoruz.”

SENDİKALARIN TALEPLERİ

Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK’ten konuya dair yapılan açıklamalarda söz konusu ek gösterge düzenlemesinin seçim sonrasına kalmaması ve seçimlerden önce bu işin halledilmesini istiyorlar. 

Memur Sen tarafından yapılan açıklamada, Başta yardımcı hizmetler sınıfı personeli olmak üzere ek gösterge konusunda mağduriyeti ve beklentisi bulunan bütün kamu görevlilerini memnun edecek bir düzenleme seçimden hemen sonra ivedilikle yürürlüğe konulmalıdır. ifadeleri kullanılmıştı. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci konuya dair açıklamalarında seçimlerin beklenmeden bir an önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması gerektiğini söyledi. KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz’de ek göstergenin tüm kamu çalışanların yönelik olması gerektiği vurgusunda bulundu. 

EK GÖSTERGE NASIL YANSIYACAK?

Ek Gösterge konusu daha çok emekli vatandaşlar ilgilendiren bir konu. Ek göstergenin 3600’e çıkması halen görevde olan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin maaşlarında yaklaşık 50 TL’lik bir artışa neden olacak. Ancak ek gösterge düzenlemesinin gerçekleştirilmesi halinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emekli aylıklarında yaklaşık 450 – 500 lira, emekli ikramiyelerinde de yaklaşık 15 bin ila 20 bin lira arasında artış olması bekleniyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. GİH sınıfında 4 yıllık Üniversite mezunu memurlarda unutulmamalı.

  2. Teknik hizmetler sınıfında 3600 ek gösterge verilmeli bu adaletsizlik seçimden sonra hemen düzeltilerek yürürlüğe girmelidir

  3. Eğer cumhurbaşkanımıza bu durum tam olarak anlatılır ve taleplerimiz iletilirse sendikalar özellikle memursen tarafından bu yanlıslik düzeltilecektir bizlerde mutlu oluruz inşaAllah