Kamu Personelleri

SGK Personel Alımı Yılan Hikayesine Döndü

Sosyal Güvenlik Kurumu ‘nun 22 Temmuz 2016 tarihinde sona eren SGK Denetmen Yardımcılığı alımı ile ilgili mülakatlarının üzerinden 60 gün geçmesine rağmen sonuçlar için bekleyiş sürüyor. Hayatlarını SGK’dan gelecek habere göre şekillendirmek isteyen adaylarınsa mağduriyetleri günden güne büyüyor.

Mutlu haber gelir umuduyla herhangi bir işe de başvuruda bulunamayan adayların sorunu ne zaman çözülecek bilinmiyor ama Kamupersoneli.net’e konu ile ilgili bir çok mail ve yorum geliyor. Adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun konuya müdahil olması ile sonuçların kısa zaman içerisinde açıklanabileceğini düşünüyor.

Mülakat sonuçlarını bekleyen bir adayın Kamupersoneli.net’e gönderdiği yazının tamamını noktasına virgülüne dokunmadan ekliyoruz; 

 “SGK Denetmen Yardımcılığı 22 Temmuzda biten SGK Denetmen Yardımcılığı mülakatları üstünden 60 gün geçmesine rağmen hala açıklanmadı. 

Mülakatların sonuna doğru olan kalkışma girişimi milletin başarı ve azmiyle bastırılıp mülakatlar aksatılmadan devam etse de sonuçların halen açıklanmaması bir çok komplo teorisini doğuruyor. 

Aslında hepimiz hakkında mutlaka ve muhakkak güvenlik soruşturmaları yapılmış olsa bile 15 temmuzdan sonra tekrar ve daha derinlemesine yapılmış olabilir buda bir süre daha sonuçların açıklanmasını uzatabilir ancak 1.000 tane polis memurunu 1 haftada açıklayan, bu kadar kısa sürede binlerce insanı ihraç edip hepsi hakkında detaylı bilgi ve belgelere ulaşabilen devlet kazanacak 400 kişi veya hadi kaba taslak bir hesapla 1.600 kişi için tek tek yaptığı güvenlik soruşturmasını neden hala bitiremedi.

Ya da bitirdiyse neden sonuçlar açıklanmadı?. Önceki haftalarda yaşanan Bakan Değişikliği ise ilgili kuruluş olan SGK da ki bu alımı ne kadar etkiler? Tüm listelerin değişmesi gibi bir seçenek var mıdır? Bir yandan mülakatı yapan insanların FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildiği veya açığa alındığı söylenmekte bu da mülakata giren adayların mağduriyetini bir kat daha arttırmaktadır. Her şeyden habersiz onlarca insanın umudu olan SGK ‘nın bu şekilde oyalayıcı tavır sergilemesi de ayrıca bir soru işareti.

Zira biran önce açıklayıp Vatana Millete namusuyla hizmet edecek insanların doğru yerlerde çalışmaya başlaması gerekmektedir. Bu hem Devletin olağan görevlerinin devamı hemde gelişmişi için vazgeçilmezidir.

Onlarca komplo teorisinin üretildiği ve mağduriyetlerin yaşandığı bir durumda umudumuz SGK nın bir an önce son günlerde herkesin dile getirdiği ve olayların müsebbibi olarak görülen “Hakkaniyet” ışığında açıklanmasını beklemekteyiz.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bu içeriğin tüm hakları Serhat Medya’ya aittir. İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden yayımlanması halinde hukuki süreç başlatılacaktır.