Kamu Personelleri

SGK'ya Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Atanacak Adaylardan İstenen Belgeler Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden; 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kurumumuz Teşkilatına Yerleştirilen Adayların Atamalarına İlişkin Duyuru yayımlandı.

Söz konusu yayımlanan duyuruyla beraber adaylardan istenilen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve belirtilen adrese gönderilmesi gerektiği ifade edildi.

İSTENEN BELGELER

1-) Atama Başvuru Formu (Eksiksiz olarak doldurulacaktır.) (Ek-1)

2-) Mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği. (Aslı gösterilmek kaydıyla Kurumca tasdik edilmiş sureti kabul edilir.) Yurtdışından mezun olanlar için Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı Diploma

Denklik Belgesi gereklidir. (Ortaokul ve/veya lisede hazırlık okunmuş ya da yüksek lisans/doktora yapılmış ise tasdikli belgesi)

3-) 2 adet vesikalık fotoğraf. (4,5 x 6 cm son altı ay içerisinde resmi işlemlerde kullanılabilecek şekilde çekilmiş olması gerekmektedir.)

4-) Askerlik durumu;

Tecilli olanlar: Tecilli olduklarını gösterir belge

Terhis olanlar: Sevk ve Terhis tarihlerini belirten detaylı askerlik terhis belgesi (E-devlet sistemi üzerinden alınan belge yeterli değildir.) Askerlik Şubesinden alınması gerekmektedir. Muaf olanlar Muaf olduklarını gösterir belge.

Müracaat tarihi itibarıyla halen askerlik görevini yapanların asker dönüşü atamaları yapılacaktır. Ancak bu durumda olanların askerde olduklarını beyan etmeleri ve asker dönüşü terhis belgesi ile Kuruma başvurmaları gerekmektedir.

5-) Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi (Ek-2)

6-) Mal Bildirim Formu (El yazısı ile eksiksiz olarak doldurulmuş, mizah ve kapalı zarf içinde) (Ek-3)

7-) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (2 Adet)

8-) Adli Sicil Kaydı (Adli Sicil Kurumundan alınacak (2 Adet)

9-) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu Bilgisayarda doldurularak resim yapıştırılacak ve tel zımba kullanılmayacaktır. (2 Adet)

BELGELERİN TESLİM YERİ

Adayların atamaya esas belgeleri 17/05/2018 Perşembe saat 17:00’a kadar Ziyabey Caddesi No:6 06520 Balgat/ANKARA adresinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı 5. Kat 524 Nolu odaya elden veya posta ile (postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.) teslim etmeleri gerekmektedir.

Bu müracaatlarla ilgili olarak tüm duyurular www.sgk.gov.tr internet adresinden yayımlanmak suretiyle ilan edilecek olup ilgililere tebliğ edilmiş sayılacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin yerleştirilmeleri geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA