Kamu Personelleri

Siyasetteki Çalkantılı Durum Kamu Atamalarını Etkiler Mi?

Siyasetteki Durum Atamaları Etkiler Mi?

Siyasette hareketli günler yaşanıyor, pek çok kişi memur alımlarına etkisi ne olur diye sormaktadır.

Üst Düzey Atamalar

Kamuya bürokrat atamalarının bir süre duracağını söyleyebiliriz. Mayıs ayından sonra yeni Başbakan ve yeni Bakanlarla birlikte tüm Bakanlık ve kurumlarda üst düzey atamalar tekrar başlayacaktır.

2016-1 Merkezi Yerleştirme

Kamuya ne kadar personel alınacağı ve ilave atama izinleri belli. Dolayısıyla bir kanuna ihtiyaç yoktur. Normal takvime göre 2016-1 yapılacaktır. Kurumlar almak istedikleri personel sayılarını takvime göre DPB’ye bildirmeye devam edecektir.

Bütçe Dışı Alımlar

Kurumlar bütçe dışında sözleşmeli personel alımları yapmaktadır. Maliye Bakanlığı, uygun gördüğü kurumlara vize vermektedir. Kültür Bakanlığı henüz 600 kontenjan için atama takvimini açıklamadı. İŞKUR’dan da İş ve Meslek Danışmanı atamalarıyla ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı.

Referandum Olursa Atamaları Etkiler Mi?

Ekim-Kasım gibi bir referandum gözüküyor. Merkezi yerleştirme Kasım sonunda yapılacaktır. Doğrudan bir etkisi olmayacaktır. Geçen sene 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaptık, merkezi atamalar seçimlerden sonraya kaldığı için seçimlerin olumlu etkisi olmamıştı hatta 7 Haziran-1 Kasım arasındaki boşluktan kurumlar nakillere daha fazla kadro ayırarak merkezi atamada daha az personel almıştır.

Taşeron Meselesi Ertelenir Mi?

Kamuda çalışan taşeron personellerin kadroya geçirilmesi için henüz kanun teklifi verilmedi. Taşeron yasası meclise sunulursa yasalaşma sürecinde gecikme olmaz ama dokunulmazlıkların görüşmesi ve yeni anayasa çalışmaları, yeni Hükümet kurma çalışmaları sebebiyle bir gecikme de olabilir.
 

Bir Yorum

  1. Kültür bakanlığı hemen ilana çıkmalı kamu personeli sesimiz i duyurun artık lütfen bu belirsizlik bizi mahvetti

  2. Kültür Bakanlığı mayıs ayında ilana çıkmalı sesimiz olun lütfen .

  3. Kültür ve turizm Bakanlığı 600 personel alımını artik ilana cikarmali. Cok fazla bekletildik.