Kamu Personelleri

Son Dakika: Numan Kurtulmuş Kamu Personeli Alımlarındaki En Önemli Unsuru Açıkladı

 Numan Kurtulmuş’tan Son Dakika Kamu Personeli Atamaları Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş  Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.


Numan Kurtulmuş TSK’daki yeniden yapılandırma süreci ile ilgili önemli konulara değinirken, kamu yönetimi hakkında da açıklamalarda bulundu.


Kamu personeli atamaları ve kamu yönetimi ile ilgili en önemli unsurun ehliyet ve liyakat olacağının üstünü çizen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: ” Bu acil darbe sonrasındaki yeniden yapılandırma süreciyle birlikte, önümüzdeki bir yıl içerisinde tüm adımlarımızı hızlandırıp tamamlayacağız,  ilk yapacağımız işlem normalleşmedir, evet çok ağır bir geceydi , çok şükür minimum kayıplarla bunu geçtik. Ne unutturacağız ne de unutulmasına müsade edeceğiz. İkinci alan yapısal reformaların yapılmasını sağlanmasıdır. Reformlarla ilgili 65. Hükümetin aldığı tüm kararlar uygulanmaya devam edecek. Türkiye’nin ekonomi seviyesi çok daha iyi yerlere gelecektir.


İstihdamı Geliştirme Amacındaki Çabalarımız Sürecektir


Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi ve istihdamı geliştirme amacındaki çabalarımız eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilecektir. Dış politikadaki yeni açılımlar sayesinde Türkiye düşmanlıklarını azaltıp, dostlarını çoğaltacağız.” 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Türkiye’deki kamu yönetiminin işleyişinin bütünüyle sivilleşmesi, şeffaflaşması ve demokratikleşmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamu bürokrasisi, vatandaşlarımızın hepsine açık hale gelecektir. Burada sadece üç temel ilkemiz olacak; ehliyet, liyakat ve millete sadakat. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat çerçevesinde kamu yönetimi, Türkiye’nin bütün yurttaşlarına açık hale gelecektir.” dedi.

Uzman Ordu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Türkiye’nin çok büyük kitlelere sahip silahlı kuvvetleri yerine, amacı bütünüyle vatan savunmasına odaklanmak olan uzman bir orduya dönülmesiyle ilgili hazırlıklar da gerçekleştirilmektedir, yapılmaktadır.”

TSK’nın Tek Elde Toplanmasının Önlenmesi

Kurtulmuş: “Silahlı gücün tek bir elde toplanmasının önlenmesi… Bunun için jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri Bakanlığına, kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına, Genelkurmay Başkanlığının da doğrudan doğruya Cumhurbaşkanımıza bağlanması bu amaçla, yani silahlı gücün tek bir elde toplanmasını önlemek amacıyla atılmış bir adımdır.”


Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Ekpss atamalari ne zeman basliyacak bu konuda bi bilginiz varmi

  2. inşaAllah yaş sınırlamasıyla bir de devlet mağdur etmez.