Kamu Personelleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) KPSS ile 3000 memur alımı talebinde bulundu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en son 400 denetmen yardımcısı alımı yapmıştı. Şimdi de KPSS puanı ile 3000 memur alımı talebinde bulundu. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından performans programında yapılan açıklamalar memur adaylarını heyecanlandırdı. SGK, KPSS puanı ile 3000 memur laımı için talepte bulundu. SGK’nın talebi Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından onanırsa 3000 memur alımı gerçekleştirilecek ve ilan yayınlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2017 peformans programı yayınlandı ve programdan memur adaylarına müjde çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan programda SGK’nın 2017 yılı hedefleri yer alıyor. Programda yer alan en çarpıcı başlıklardan birisi ise KPSS puanı ile 3000 memur alımı yapılacak olması oldu.

SGK, 2017 yılında personel alımı yapmak için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na atama talebini iletti. SGK’nın 3000 memur alımı Maliye ve DPB tarafından onaylanırsa memur alımı ilanı yayınlanacak ve atamalar gerçekleştirilecek.

SGK, memur alımı ile ilgili olarak alım yapılacak personellerin kadroları, başvuru şartları ve detayları netlin kazanmadı. SGK 3000 memur alımının açıktan mı yoksa merkezi atama ile mi gerçekleştirileceği de henüz belli olmadı.

SGK’ya yapılacak alımlarda sözleşmeli personellerin de alınacağı belirtiliyor. Ayrıca SGK’nın programında 4 engelli memur alımı içinde düğmeye basıldı. Engelli memur alımı için talepte bulunuldu.

SGK’NIN PROGRAMINDA YER ALAN İFADELER ŞU ŞEKİLDE;

– 2017 yılında Kurumumuz personel ihtiyacını teminen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre atama yapılabilmesi için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan 3000 adet atama izni istenilmiştir.

– Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarına göre Kurumumuz taşra teşkilatında boş bulunan 4 adet memur kadrosuna yerleştirme yapılabilmesi için Devlet Personel Başkanlığı’ndan talepte bulunulmuştur.

Bir Yorum

  1. En az ne mezunu istiyorlar acaba bıktık tesoronluktan artık biyerlere girmemiz lazım

  2. InsAllah referandum öncesi alım olurda öğretmenler gibi biz iibfliler de guleriz. İnşAllah mulakatla olmaz sözleşmeli olabilir ama mulakatla olmasın kim aldıysa puanını gitsin

  3. Tabi tabi talepde bulunmuştur el altından alınmış çalışıyor olan sözleşmelileri atarlar artık iki cihanda hakkım helal değil

  4. Torpil olmadan olmaz ben çok uğraştım
    Dayı emmi yoksa, yoksun

  5. dayı emmi olunca nasıl oluyor söylermisin. bende dayı da var emmi de . vekilde var müdür de . ama atama olmuyor . sen bilgili bir arkadaşa benziyosn söylede bilelim müdür

  6. lise mezunuyum ama özel güvenli gorevlisiyi kpss puan aldım ama halan bostayım
    eger torpil olsa adama olurdu