Kamu Personelleri

Sözleşmeli ve Kamu Personellerinin Yemek Ücretleri Yayımlanan Tebliğ İle Belli Oldu

Resmi Gazete’nin 13 Ocak 2018 tarihli sayısında 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği yayımlandı. 

KAMU PERSNELİ SÖZLEŞMELİLERİN YEMEK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Yayımlanan Tebliğ’de “Bu Tebliğin amacı, 2018 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurlardan ve sözleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedellerine ilişkin esasları belirlemektir.” ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda bu Tebliğ ile sözleşmeli personel ile kamu personellerinin yemek ücretleri belirlenmiş oldu.

NEYE DAYANILARAK HAZIRLANDI ?

Söz konusu Tebliğ , genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerinde görevli olan kamu personelleri ve sözleşmeli personelleri kapsıyor. Peki bu Tebliğ neye dayanılarak hazırlanmıştır? Bu konu hakkında da Tebliğ’de “Bu Tebliğ, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Tebliğ’de alınacak bedeller ve yürürlükten kaldırılan Tebliğ de belirtilmiştir. Bu kapsamda yayımlanan Tebliğ’in detayları şöyle;

Alınacak bedeller

MADDE 4 – (1) 2018 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1’de belirlenen tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınır.

ALINACAK BEDELLER TABLOSU

Belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespiti

MADDE 5 – (1) Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını,  hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1’de belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

MADDE 6 – (1) 12/1/2017 tarihli ve 29946 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği (Sıra No: 1) yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ 15/1/2018 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA