Kamu Personelleri

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne 1050 Serbest Kadro İhdası

 Tapuya 1050 Serbest Kadro İhdası

3402 Sayılı Kadastro Kanunu ve Diğer Bazı Kanunlar İle 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağına Göre Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne 300 Mühendis, 750 Tekniker serbest kadro ihdası yapılmaktadır. Bakanlığın kanun taslağı yeni yasama yılında meclise sunulacak olup Bakanlığın Maliye’den talep ettiği 1500 adet sözleşmeli personel talebiyle ilgili de henüz olumlu yanıt gelmedi. 

1050 serbest kadro ihdasının yer aldığı tasarı yeni yasama yılında meclise sunulacak olup atamalar 2016 KPSS’den sonra yapılacaktır. Maliye’den talep edilen 1500 sözleşmeli kadroya da henüz vize verilmedi, vizenin erken verilmesi durumunda 2016 KPSS Ön Lisans’tan önce sözleşmeli kadrolara atama yapılabilecek. 

Özetle; Kadro ihdasları, ilgili kurumun kısa ve orta vadede ortaya çıkacak ihtiyacını gidermeye yöneliktir. Meclise sevk edilan kanun tasarısının yasalaşması sonrasında kadro dağılımı denen teknik bir işlem yapılacaktır. Bu işlemlerin bu yıla yetişmesi mümkün olduğu gibi hemen bu yıl tapuya1050 personel alınacağı anlamına gelmemektedir.

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. Olursa çok güzel olur mühendisler mağdur durumda alımlar çok düşük özel sektörde tüm mühendisleri istihdam etmek de yetersiz !!!!

  2. Yani yürürlüğe girer girmez alım yapılacak ve sınava girecek olanlar beklenmeycek peki ne anlamı kalacak sınava girmemiizin en azından kasımda alımlar başlasa daha iyi olmaz mıydı …

  3. BENİM ÖGRENMEK İSTEDİĞİM 4 YILLIK MEZUNLARIN İŞ DURUMU