Kamu Personelleri

Tapu ve Kadastro Bölümü Mezunlarına Kadro Yetersiz! Özel Sektörde İş Yok!

Tapu ve Kadastro bölümü, lise ve üniversiteleri ile eğitime açıldığında; lisesini okuyan öğrenciler doğrudan üniversiteye geçiş yaptılar ve bölümün ilk öğrencileri oldular. Bu bölüm açıldığında, öğrenci sayısı düşük, talep azdı. Buradan mezun olup üniversitesini okuyan öğrenciler, doğrudan kamu kurumlarında çalışmaya başladılar.

Öyle ki bu bölümün açılması, Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu; nitelikli, bölümün ve çağın gerekliliklerinin farkına varabilmiş mezunların da çıkartılmasına olanak sağladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde işe başlayanlar, dönemin en şanslıları olarak kayıtlarda yerini aldılar.

Bölüme daha sonra kayıt yapan, lisesini, üniversitesini okuyanlar ise; mezun olduktan sonra kamuda istihdama kavuşamadılar. Hem özel sektörde bu bölüm mezunlarına diploma bazlı iş olmayışı, hem de yetersiz atamaların yapılması nedeniyle bölümün mezunları tepkilerini dile getiriyorlar.

Bölümün mezunu 700 kişi, özel sektörde iş bulamayan, kamuya atama bekleyen ve artık psikolojisi bozulmuş kişilerden oluşuyor. Bu kişilerin kamuda ihtiyaç duydukları atamaya kavuşmalarını temenni ediyor, devlet büyüklerimizin bu konuda yaşanan probleme yardımcı olmalarını bekliyoruz.

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.