Kamu Personelleri

Tapu ve Kadastro Personel Alımı İçin Bakan Özhaseki Artık Açıklama Yapmalıdır

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, personel ihtiyacı için Maliye Bakanlığı’ndan personel talebinde bulunmuştu ancak şu ana kadar ilana da çıkılmadı, atama için tarih de verilmedi. 2016 yılında yapılan açıklamalardan sonra atamalar konusunda bilgi verilmedi.

MART – 2016: “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı’ndan personel istedik. Türkiye genelinde 1162 adet 4A kadrosunda, 1500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir.” (Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın açıklaması)

EKİM – 2016: “Bakanlık bünyesinde FETÖ kapsamında görevden alınan kişiler yeri doldurulmayacak kişiler değildir, Bakanlıkta yeni eleman alımı düşünülmüyor ama Tapu Kadastro’ya döner sermayeden karşılanacak şekilde eleman alımının yapılacaktır.” (Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin açıklaması)

DEĞERLENDİRME: Döner sermayeden karşılanmak üzere 1500 personel alımına Maliye’nin izin verip vermediği bilinmiyor. 2016 Ekim’de yapılan Kamu İdari Kurulu kararlarında da personel alımı konusunda gerekli çalışmanın yapılacağı açıklanmıştır. Milli İstihdam kapsamında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ilanını bekledik ama şu ana kadar gelmedi. Kuruma ait Ocak ayının sonunda 54 kişilik ilan yayımlanmıştı. Sayın Bakanımızdan son dakikada bir atama haberi gelir mi diye umut eden adaylar vardır. Sayın Bakanımız ÖZHASEKİ’nin olumlu-olumsuz bir açıklama yapması faydalı olacaktır.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. orman ve su işleri bakanlığından da artık bir açıklama bekliyoruz orman mühendisleri olarak aylardır bekliyoruz 2016 kpss olalı 10 ay geçti kadro müjdesi bekliyoruz alım olacak mı olmayacak mı bu belirsizlik bitsin artık

  2. biz orman mühendislerinin sesi ne zaman duyulacak hala bir açıklama yapılmadı artık bakanlığımız bir açıklama yapsın

  3. 11 kişi merkezi alım 54 kişide sözleşmeli olmak üzere toplamda 65 kişi alındı.fakat tapu kadastro müdürlükleri sayısı yaklaşık 1000 kadar.ve her kurum en az 1 tane personel istiyor 1500 kişilik istihdamı bekliyoruz acilen.

  4. 2016 yılında 2662 personel alınacaktı sonra 1500 sözleşmeli personel alınacaktı verilen sözlerin yerine getirlmesini istiyoruz tapu kadastro bölümü mezunları iş ilanını bekliyor sabırsızlıkla