Kamu Personelleri

Tarım Bakanlığı 2058 Sözleşmeli Personel Alacak (Alım Tarihi ve Kadro Dağılımı)

Kamupersoneli.net olarak “Tarım Bakanlığı 1 Hafta İçinde Personel İlanına Çıkacak Mıydı?” haberimizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in personel alımına ilişkin açıklama yapaması gerektiğini ifade etmiştik. (TIKLAYINIZ) .

Bakan Çelik kendisine ait haberimizden kısa bir süre sonra resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Çelik açıklamalarında 2058 personel alımının ne zaman yapılacağını ve kadro dağılımını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıklamasında 2058 personel alımı çalışmalarının tamamlandığını, tercih takvimi için listelerin ÖSYM’ye bildirildiğini ve Ramazan Bayramı sonrasında tercihlerin alınacağını ifade etti.

KADRO DAĞILIMI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı paylaşımda 2058 personel alımı kadro dağılımını da açıkladı. Bakan Çelik açıklamasında “2058 sözleşmeli personelin; 874’ü ziraat, 328’i gıda, 96’sı su ürünleri, 10’u balıkçılık teknolojisi, 33’ü harita mühendisi olacak.” ifadelerine yer verdi. 

BAKAN ÇELİK’İN AÇIKLAMALARI

“Hayırlı günler. 2058 sözleşmeli personel istihdamına yönelik çalışmalar tamamlanmış olup tercih takvimi için listeler ÖSYM’ye bildirilmiştir. Takvim çalışması devam etmekte olup, muhtemelen, Ramazan Bayram sonrası tercihler alınmaya başlanacaktır. 2058 sözleşmeli personelin; 874’ü ziraat, 328’i gıda, 96’sı su ürünleri, 10’u balıkçılık teknolojisi, 33’ü harita mühendisi olacak. İstihdam edeceğimiz veteriner hekim sayısı ise 717… Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Bir Yorum

  1. Endustri muhendisi diye de bir muhendislik var devletin haberi olmasini umit ediyorum

  2. 21 haziranda Merkezi atama ilemi alıyor arkadaşlar yoksa benmi yanlış anladım

  3. Duygularım karmakarışık oldu.sevinsem mi sevinmesem mi bilemedim.gerçekten bayram sonrası tercihlerimizi yapabilecegizmi veya yaş sınırı olacakmi yada 2 yıllık tarım makinaları bölümü tercihlerde yer alacakmi bunları düşünmekten yoruldum sevinemiyorum da ne diyeyim hepimiz için hayırlısi olsun arkadaşlar

  4. kocaman sözleşmeli yazıyo başlıkta neyi yanlış anladınız içeriği okumanıza bile gerek yok anlamak için

  5. Bu gıda mühendisi alımında bize ayrılan sayı için çok yorulmuş çok düşünmüşler!! Yazık 80 li puanlarla yine işsiz kaldık

  6. Umarım biz teknisyenleri de bir gün güzel bir kadro ile atayacaksınız….artık biz de kadro istiyoruz!!!