Kamu Personelleri

Tarım Bakanlığı (GTHB) 3 Bin 500 Kamu Personeli Alımı İçin İlan Bekleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3 bin 500 kamu personeli alımı yapacak. Ancak bu alım Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 110 bin memur alımının içinde olmayacak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Bakanlığının 2018 yılı bütçesi kapsamında 3 bin 500 kamu personeli alımı yapacaklarını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülürken Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba bir açıklama yaptı ve açıklamasında Bakanlığının 2018 yılı bütçesini değerlendirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarının devamında personel alımı bekleyen adayların yüzünü güldürecek müjdeler verdi. 

PERSONEL ALIMI SORUSU SORULDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya personel alımları hakkında bir soru soruldu. Bunun üzerine açıklamalarına başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, değerlendirmelerinde 2017 yılında 3 bin 500 kamu personeli alımının yapıldığını ve Bakanlık olarak 2018 yılı için de aynı şeyin planlandığını ifade etti.

3 BİN 500 ZİRAAT MÜHENDİSİ ALINACAK

Konu ile ilgili olarak Bakan Fakıbaba açıklamalarında “2017 yılında, yan kuruluşlarımızla beraber, 3.500 ziraat mühendisi arkadaşımızı kurumumuza kazandırmışız. Kendi bütçemize göre 2018’de de aynı şeyi düşünüyoruz ama mutlaka ve mutlaka ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar olmadan bu işte başarılı olmayacağımızı biliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu açıklamalarının ardından adaylar söz konusu ilanı beklemeye başladı. Adaylar 2018 yılına girilmesi ile beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3 bin 500 kamu personeli alım ilanının bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Bunun yanı sıra adaylar kamu personeli alımlarında KPSS ve yaş şartının esnetilmesini genel şartların adayları zorlayacak düzeyde olmamasını da talep ediyorlar.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Laborant ve veteriner saglik alimi olsun artik ya

  2. Ziraat teknikeri alimi yokmu nezaman olacak bitkikoruma bitki koruma okadar okuduk vatana millete faydamiz olsun

  3. Syn.Bakanım vet.sağlık teknikeri alımı hiç olmadı geçen sene biz boşuna mı okuduk bizi de unutmayın…

  4. Syn.Bakanım vet.sağlık teknikeri alımı hiç olmadı geçen sene biz boşuna mı okuduk bizi de unutmayın…

  5. Alım yapılacak tarihi de açıklarsanız daha iyi olur bu kadar insan 2018 kpss den öncemi sonramı yapılacak bunu merak ediyor herkes budurumda plan programını daha iyi ayarlayacaktır

  6. Alım bu yıl yapılacak olan kpss sınavından önce olmasa bari

  7. Allah aşkına diyorum ya bi atama mi olacak ne olacaksa olsun birseyler yapin artil rica ediyorum biraz insanları düşünün herseyi bu kadar zorlaştirmayin. hayatlarımızı çıkmazlara sokmayın küçücük umutlarimizi kum tanesi olacak vaziyete getrmeyin. 4 yilliklara getrdiginiz aramalari 2 yilliklarada getirin en azindan (OrganikTarim,Bitki koruma,Fidan Yetiştiriciliği …)

  8. Gıda mühendisi de tıpkı veteriner ve ziraat mühendisi kadar elzem. Keşke bizim de adımız anilip bize de iş istihdamı sağlansa. L

  9. Laborant ve veteriner sağlık bölümüne atama yapmalarını ricada bulunuyoruz lütfen

  10. Bu kadar da olmaz ya.veteriner teknikerlerine de artık kadro açın.binlercesi bekliyor yazık değil mi bize ya

  11. Laborant veteriner ssğlık bölümü 2012 mezunuyum bu bölümü boş okulun almıs yok