Kamu Personelleri

Tarım Bakanlığında Atamalar Durduruldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Ahmet Eşref FAKIBABA’nın geçmesiyle birlikte Bakanlıkta hareketlilik devam ediyor.

Bakanlık içerisinde sürekli toplantılar yapılırken il ve ilçe müdürlüklere Bakanlık özel kaleminden yazı gönderilerek bazı işlemlerin atama da dahil bekletilmesi istendi.

Bakanlıktan İl Müdürlüklerine Gönderilen Yazı

“Bakanlık makamınca, ihale işlemleri, sözleşmeler , personel ataması Bakanlığımız politikalarına yön verecek ve benzer nitelikteki önemli yazılar ile belgelerin bekletilmesi , acil yada süreli yazı ile belgelerin imzalanmadan önce Bakanlık Makamına arz edilmesi ve alınacak talimata göre işlem yapılması talimatlandırılmıştır.”

Dönem Ataması Bekleyenler Şaşkın

 İl içi ve il dışı yer değiştirme onayı bekleyen memurlar söz konusu yazıya istinaden atama durumlarının ne olacağını bilememektedir. Yazıların Sayın Müsteşarda bekletildiğini dair haberler gelmektedir ama hangi atamaların durdurulduğu, bekletildiği konusunda net bir açıklama yapılmadığı için bir şaşkınlık durumu hakimdir.

*Kamupersoneli.net olarak bizim anladığımız ilk atama ve nakillerin durdurulmuş olacağı yönündedir. Mevzuata göre yapılan il içi ve il dışı tayinlerde bir sıkıntı olmayacağını düşünmekteyiz çünkü Ağustos ayında eşi öğretmen olanlar MEB’e evrak sunmak zorundadır. Bakanlığın resmi bir yazıyla konuya açıklık getirmesi faydalı olacaktır.

NOT: 2015’te de Bakan ÇELİK şöyle bir genelge yayımlamıştı. “Bakanlığımız merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar açıktan, naklen ve yeniden yapılacak atamalar ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur. Ancak, yargı kararı gereği yapılacak atamalar ile mevzuat gereği yapılması gereken atanmalar bu Genelge kapsamı dışındadır. Bunun dışındaki durumlarda yapılması gereken atamalar için Bakanlık izni alınacaktır.” Yani Bakanlığa  yeni atananların işlemleri sürecektir, yeni personel alımlarıyla ilgili bir durdurulma söz konusudur. Takipçilerimiz lütfen dikkatli bir şekilde okusunlar.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. İlk atama neden dursun bakanlık bir iş yok ki. Zaten güvenlik soruşturması var 2 ay o sürecek. Noldu böyle yazınca daha fazla mı tıklama aldın yazık size!..

  2. yazı asıl ilk atama ile alakalı degil konu tayınlerın durdurulması ve eş durumu isteyeceklerın yasadığı sıkıntı asıl buna değinmek ıstenilmiş ben şahsen cok ts edıyorum yazınız için inş gereklı mercilere ulaşır yazınız emeginize sağlık

  3. habere senin için not ekledik. özel haber bu, başka yerde yok. dikkat çekmeye çalışıyoruz ki bakanlık da açıklama yapsın. elbette yeni atananların işlemleri sürecektir. yeni personel alımı durdurulmuş, daha doğrusu tüm işlemler beklemedeymiş. lütfen emeğe saygılı olun.

  4. Ilginiz icin tesekkur ederiz umarim bir aciklama yaparlar en kisa surede iyi calismalar

  5. Kooperatif alimi durdu mu yani şimdi anlamadim mülakatlar bitti güvenlk soruşturmasini bekliyoruz????

  6. Uzun yıllardır doğuda görev yapan bir yöneticiyim. Bakanlığın rotasyon yönetmeliği yüzünden 2 ay önce kendi istegimle görevden ayrılmak ve başka bir ile tayin olmak için dilekçe verdim. Tam atamam yapilacakken birde bu çıktı. Eşim öğretmen ve 8 Ağustos da başvuru yapması gerekiyor. Ancak görünen o ki insanların mağduriyeti kimsenin umrunda değil. Kamu personeli.com a konuyu gündeme aldığı için teşekkür ediyorum. Gündemde tutunuz lütfen.

  7. Esim ogretmen 8 agustosta es durumu tayinleri var kararname istiyor meb ne yapacagiz kucuk cocuk var ev sahibi evden xikin diyor ne yapacagiz insanlari magdur etmekten baska ne yaparsiniz yazik bu konuyu gundemde tutalim lutfen tesekkur ederiz

  8. Sadece mühendislere atama çıkarmıştı inşAllah biz laboratuvar teknikerlerini de kapsar atamayı başlattığı nda .

  9. Tarım ilçe ve şube müdürleri yöneticilerinin 5 yılı dolduranlara uygulayacağı rotasyonla ataması geçen yıl iptal edilmişti. bu yılda iptal edilecek mi? 1 ağustosta rotasyon atamaları yapılacak diyorlardı? Onlarda mı durdurulmuş? Bilgisi olan var mı?

  10. sıradan bir memurun tayinini durdurupta insanları mağdur etmez fakıbaba.

  11. dün 31.07.2017 saat 16.00 itibariyle kendisi vet. hekim, eşi öğretmen olan arkadaşın ataması imzalanmış.eşi öğretmen olduğundan belge alması gerekiyordu zaten.fakat kişiye özel torpil midir yoksa genel olarak tayinler açıldı mı bilemiyorum.

  12. bugün bakanlığı aradım.sadece dönem atamaları açıldı diyorlar.dönem atamasından neyi kastediyor kendisi de bilmiyor.arkadaşım vet. hekim il dışı tayin istedi onunki imzalanmış diyorum cevap olarak dönem ataması diyor.i̇yi de biz de başka ile tayin istedik bizim ki uzay ataması mı kardeşim diyorum cevap yok.sanırım adamı olan işini yaptırıyor.kamupersoneli.net olarak siz görüşürün bakanlıkla bari :

  13. devlette süreklilik esastır. bakan bey değişmeden 1 hafta önce yazılıp imzaya sunulan yazıyı niye bekletiyorlar anlamış değilim. insanları mağdur etmekten başka birşey değil.

  14. 6 ay güvenlik soruşturması beklediti tam imza atılması için müsteşara gönderdiler durduruldu bi 6 ay da böyle bekleriz

  15. Dönem atamaları ve mazeret atamaları açılmış fakat alt hizmet bölgesi atamaları hala bekletilmekte. Belirsizlik ne zaman bitecek belli değil. Bizimkisi onaylandıktan sonra daha eşimin mazeret atamasını isteyecegiz. Bayram tatili de araya girerse çok sıkıntı. Çocuğun okulu başlayacak, üniversiteler açılmadan ev bulma işini bitirmek gerek. Sonuçta alt kademe personeliz biz, boşu boşuna mağdur ediliyoruz. Yönetici pozisyonunda kileri bekletebilirler ama bizi neden bekletirler anlayamıyorum

  16. 27 temmuzda yayinladiğiniz bu haberi̇ tekrar gündeme taşiyabi̇li̇rmi̇si̇ni̇z 2 ay oldu hala ses yok kiş geli̇yor kömür alamiyoruz ne kadar sürecek bu süre ….