Kamu Personelleri

Tarım ve Oman Bakanlığı 5 Bin Kamu Personeli Alımı Yapacak ! Cumhurbaşkanlığı Kararı Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalarında personel alımlarına ilişkin adayları sevindiren değerlendirmelerde bulunmuştu. Bakan Pakdemirli açıklamalarında Tarım ve Orman Genel Müdürlükleri bünyesine kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Bakan Pakdemirli söz konusu açıklamalarında orman mühendisi, orman muhafaza memuru, düz memur ve şöför kadroları için toplam 5 bin personel alımı yapılacağını belirtmişti.

5 BİN KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Baanı Bekir Pakdemirli NTV’de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Pakdemirli açıklamalarında kendini devlet memuriyetine adamış herkesi istihdam etmek istediklerini ancak bütçe imkanlarına bakılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Bakan Pakdemirli devleti tek istihdam kapısı olarak görmemek gerektiğini ifade ederek 4 ilde 100 bin TL hibe verdiklerini müteşebbise de ihtiyaçları oduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları şöyle oldu.

“Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından 5 bin tane personel alımını kurumlarımız onayladı, imza çıkar çıkmaz alımını başlayacağız. Şu anda ihtiyaç planlamasında önemli derecede gıda, ziraat, veteriner, su ürünlerinde önemli bir ihtiyaç çıkmadı, çıktıkta gerekli açıklama yaparız. Personel Genel Müdürlüğümüz çalışıyor, bu kadrolar limitli ve kısıtlı olacaktır, binlerce eleman alıncağını beklemesinler, önümüzdeki aylarda bunlarla ilgili belli açıklamalarımız olacaktır, olabilir.”

Toç Bir Sen tarafından kamu personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararının imzalandığı duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 29 Mart’ta katıldığı televizyon programında kamu personeli alımına ilişkin alımların 1200 Mühendis, 2700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur, 300 Şoför kadrolarında olacağını belirtti. 

İLANIN YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

Bu kapsamda çalışmalar bittikten sonra ilanın yayımlanması beklenmektedir. İlan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bir Yorum

  1. ormanlarımız önemli ve kıymetli sahip çıkalım eyvAllah da. millet'de aç aç. kendileri ithal meyveleri yedikleri için hiç ziraat mühendisi almayı düşünmüyorlar galiba

  2. neden ziraat mühendisi alınmıyor. 1 sene boyunca kapanıp Kpss ye hazırlanıp ve güzelde puan aldım ama atanamıyorum. daha doğrusu kadro bile açılmıyor. NEDEN?

  3. Aylardır aynı haberi farklı kelimeler kullanarak yayınlıyorsunuz. Hani nerede farklı bilgi? adaylar zaten yüreği ağzına bir haber bekliyor sizde sırf tıklanma uğruna insanların hevesleriyle uğraşıyorsunuz.

  4. Ziraat mühendisi alımı neden yapılmıyor boşunda mi o kadar çalıştık çabaladık zaten 2 yılda bir sınavımız yapılıyor haksızlık bu bakanım adil davranılıyor bizlere

  5. 5 AY oldu ses seda yok 1200 ORMAN MÜHENDİSİ ne zaman alınacak

  6. 5 AY oldu ses seda yok 1200 ORMAN MÜHENDİSİ ne zaman alınacak

  7. Gıda Mühendisi ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu alım ama kimin umurunda. Gıda terörü almış başını gidiyor kontrol denetim ihtiyacı had safhada kanser grip gibi girmediği ev yok. Lütfen görelim tüm bunları ve gıda Mühendisi istihdamının büyük önemini