Kamu Personelleri

Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin 551 Kamu Personeli Alımı ! İşte Kadro Dağılımı Genel Şartlar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamalarında Bakanlık bünyesinde 3 bin 500 memur alımı yapılacağını ifade etti. Bakan Fakıbaba’nın açıklamalarına göre alımlar 2018 yılında yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda Tartım ve Hayvancılık Bakanlığının t2018 yılı bütçesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Türkiye Büyük Millet Meclisinde personel alımları hakkında bir soru soruldu. Bunun üzerine Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba2018 yılında Bakanlığının 3 bin 500 personeli istihdam edeceğini ifade etti.

3 BİN 500 ALIM YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yan kuruluşlarla beraber 3 bin 500 ziraat mühendisi istihdam ettiklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Fakıbaba bütçeye göre aynı şeyi 2018 yılında da yapmayı düşündüklerini ve ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar olmadan bu işte başarılı olmayacaklarını bildirdi. 

BAKAN’IN AÇIKLAMALARI

Personel alımlarına ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında “2017 yılında, yan kuruluşlarımızla beraber, 3.500 ziraat mühendisi arkadaşımızı kurumumuza kazandırmışız. Kendi bütçemize göre 2018’de de aynı şeyi düşünüyoruz ama mutlaka ve mutlaka ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar olmadan bu işte başarılı olmayacağımızı biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

10 BİN 551 PERSONEL ALIMI AÇIKLAMALARI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Fakıbaba açıklamalarında Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’ne ziyareti sırasında hayvan yetiştiricisi bir çiftçi kadının, hastalanan düvesini kendisinin iyileştirdiğini anlattığını ancak böyle bir durumda üreticilerin imdadına veteriner hekimlerin ulaşması gerektiğini ifade ederek tarımda eğitimin ve çalışmanın önemine değindi.

Bunun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında üretici ailelerin veteriner hekimlerin takibine zimmetlenmediği takdirde ileri gidilemeyeceğini vurgulayarak hayvanlar hastalandığında veteriner hekimlere kolay ulaşılması gerektiğini dile getirdi. 

10 BİN 551 PERSONEL ALIMI İÇİN YAZI YAZILDI

Bilindiği gibi kamupersoneli.net olarak daha önce yaptığımız “Gıda Bakanı Fakıbaba Göreve Geldiğinden Beri Personel Alımı Yapmadı” başlıklı haberimizde Bakan Fakıbaba’nın göreve geldiğinden bu yana personel alımı yapmadığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun GTHB’den kendilerine personel alımı talebinde bulunulmadığına ilişkin açıklamalarını belirtmiştik. Bunun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’dan personel alımı açıklaması geldi. Bakanın açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında görevlerini yaptıklarını ifade ederek 10 bin 551 personel alımı için gerekli yerlere yazılarını yazdıklarını ifade etti. Bu konu hakkında Bakan Fakıbaba’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat’ta 10 bin 551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur”

Konu ile ilgili olarak bir gelişme olduğunda veya ilan geldiğinde anlık olarak cebinize gelmesini istiyorsanız mobil uygulamamızı inidirebilirsiniz:

Bir Yorum

  1. Laborant ve veteriner sağlık teknikleri ataması bekliyoruz