Kamu Personelleri

Taşeron Düzenlemesinde KİT Çalışanlarına Kadro Verilemedi Tepkisi

Bilindiği üzere taşeron işçi düzenlemesine dair işlemler ve çalışmalar geçtiğimiz aylarda nihayete ermişti. Bu kapsamda binlerde taşeron işçisi çalıştıkları kurumlarda kadrolara geçirilmişti. Ancak düzenleme kapsamında Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişleri ise yapılmamıştı. 

Konuya dair yapılan açıklamalarda ise bu işçiler için düzenlemeler yapılacağı ve kadroya geçişlerinin sağlanacağı açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuyu tekrar gündeme getirdi ve bu konuda hükümete eleştirilerde bulundu. 

KİT ÇALIŞANLARININ KADROYA ALINMAMASI İLE İLGİLİ HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, KİT çalışanlarının kadroya alınmamaları konusunda yapmış olduğu açıklamasında, taşeron işçilere verilen kadro sözünün yılan hikayesine döndüğünü söyledi. 

Veli Ağbaba taşeron işçilerin kadroya alınmaları ile ilgili düzenleme kapsamında yapmış olduğu konuşmasında AK Parti’nin hem taşeron işçilere beklentinin çok gerisinde bir kadro verdiğini hem de KİT’lerde çalışan işçileri kapsam dışı bırakarak, 10 binlerce işçiyi mağdur ettiğini ifade etti.

“Taşerona kadro sorununu kökten çözüyoruz.” diyen yetkililerin, Karayollarında, PTT’de ve KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin sorununu hala çözemediğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında gösterenler, 50 bin KİT işçisine kadro bulamadı.” dedi. 

RESMİ GAZETE’DE YER ALAN KARARDA İYİ NİYET YOK

Veli Ağbaba konuşmasında ayrıca 30 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile KİT ve bağlı ortaklıklarında taşeron işçi olarak çalışan işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını aktararak bu düzenlemenin içeriğine dair detayları kamuoyu ile paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu bağlamda yaptığı açıklamasında Bakanlar Kurulu kararına göre, KİT ve bağlı ortaklıklarında 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az iki yıl kesintisiz çalışması olanlar ve halen çalışmaya devam edenlerin, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde hali hazırda görev yaptıkları yerde işçi statüsünde istihdam edilebileceğinin belirtildiğini bildirdi. 

“Ayrıca Kamu İktisadi Teşekküllerinin istihdam talepleri kadar işçinin kadroya alınacağı ve bu sayının Hazine Müsteşarlığının belirleyeceği sayıyı geçemeyeceği belirtilmiştir. ” diyen Veli Ağbaba, “Bu düzenlemede iyi niyet yok. İyi niyet olsa yıllardır kurumlarına emek veren işçilere sınav şartı konulmazdı. İyi niyet olsaydı kararnamede işçilerin kadroya alınmasını kesin karara bağlar, ‘istihdam edilebilir’ ibaresi kullanılmazdı. Bu şartlar altında kamuda çalışan taşeron işçilerin sorunlarının devam edeceği bir gerçektir. Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında gösterenler, 50 bin KİT işçisine kadro bulamadı.” açıklamalarını kamuoyu ile paylaştı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Kadro geliyor deyipte işden çıkarıldık Bu konuda kurumların daha dikkatli olması gerekiyor Toşoren işçileri olarak hakkımızı istiyoruz Devletin yapamıyacağı sözü vermemesi gerekiyor sibel Tekin yedek ğüvenlik görevlisi Kırıkkale

  2. karayolları işçileri verilen sözlerin yerine getirilmesini hala bekliyor…

  3. Kamu bankasında çalışıyorum taş ören olarak temizlik elamanı olarak banka güvenlik Kendi bünyesinde çalıştırıyor biz üvey evlat gibi muamele görüyoruz devletimiz bize ne zaman sahip olacak hakkımızı ve genel müdürlüğü hesap soran yokmu onlar devletin üstünde mi zannetiriliyor bizde kadro istiyoruz

  4. Kamu bankasında çalışıyorum temizlik elamanı olarak ama kamu bankasında çalışanlar ne olacak hiç konuşan yok güvenlik banka Kendi bünyesinde çalıştırıyorlar bizide üvey evlat muamelesi görüyoruz devletimizden bu işe el atmasını istiyoruz

  5. adalet yeri̇ni̇ bulsun i̇sti̇yoruz ki̇tlere kadro söz tutulsun i̇sti̇yoruz magduruz her anlamda

  6. Çeşitli sebeplerle işten cikarilanlarda işlerine geri dönsün.belediyede çıkarılanların yerine herkes adamını aldı

  7. ki̇tler seçi̇me yakin vaatler veri̇li̇yor seçi̇mden sonra unutuluyor bu hep böyle yazik i̇nsanlari kandirdiginiz verecekseni̇z veri̇n yok yok degi̇n umutlarla oynamayin si̇zden büyük Allah var

  8. Ahamda ihaleler oluyo 1 ay ara boşluğu olacak mutaitin bizi alipalmayaxagida meçhul bizide bu mefhumlardan kurtarın sayın baskan

  9. iller bankası taşeron çalışanlarına kadro verilmedi.kimse konuşmuyor.

  10. iller bankası taşeron çalışanlarına kadro verilmedi.kimse konuşmuyor.ne olacak buradaki taşeron işçiler,iş garantisi yok,ihaleler sıkıntılı.

  11. iller bankası taşeron silahlı özel güvenlik görevlileri kadro istiyor.iş garantisi yok.ihaleler sıkıntılı,duyun sesimizi.

  12. iller bankası taşerona devam ediliyor.taşeron bitmedi taşerona devam ediyoruz.bu ne biçim sistem