Kamu Personelleri

Taşeron İşçilere Öğrenim Gören Her Çocuğu İçin Öğrenim Desteği Veriliyor

Taşeron işçilerin çalıştıkları kamu kurumlarında kadroya alınmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu işçilere sağlanacak mali ve sosyal haklara dair detayları yayımlamıştı. 

Taşeron işçilere sağlanan mali ve sosyal haklar arasında, taşeron işçilerin öğrenim gören çocukları için öğrenim desteği de yer alıyordu. Peki taşeron işçilere verilen bu destek miktarı ne kadar? İşte bilinmesi gerekenler,

TAŞERON İŞÇİLERE ÖĞRENİM DESTEĞİ

Çalışmakta oldukları kamu kurumlarında kadroya alınan taşeron işçilere sağlanan hakların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandığını haberimizin başında bildirmiştik. Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan mali ve sosyal hak düzenlemesine göre, geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31.10.2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümlere göre bayramlardan önce kadroya geçirilen taşeron işçilerin öğrenim gören çocukları için öğrenim yardımı verilmektedir.

Bu düzenleme kapsamında taşeron işçiler öğrenim gören her çocuğu için öğrenim düzeyine göre belge ibraz etmek şartı ile yılda bir kez öğrenim desteği alır. Eylül ayında ödenen bu destek miktarı çocuğun öğrenim düzeyine göre değişir. Eğer taşeron işçinin çocuğu ilkokul düzeyinde ise 100 TL, Ortaokul düzeyinde eğitim alıyorsa 110 TL, lise ve dengi bir okulda okuyorsa 120 TL ve yüksekokul ve üniversite de ise 140 TL tutarında öğrenim desteği alır. 

Kamupersoneli.net – ANKARA