Kamu Personelleri

Taşeron İşçilerin Ücretleri Enflasyonun Altında Kalmamalı

 Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay taşeron işçilerin kadroya alınmalarının ardından  konuya dair açıklmalarda bulundu. 

Özellikle taşeron işçilerin alacakları maaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan  Türk-İş Genel Başkanı Atalay konu ile ilgili Çalışma Bakanlığı’ndan bazı taleplerde bulundu. 

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞLARI ENFLASYONUN ALTINDA OLMAMALI

 Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaları hatırlattı. 

Ergün Atalay taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam hakkında değerlendirmelerde bulunarak “696 Sayılı KHK’nin 127. maddesinde; ‘Yapılacak zamlar için 2020 yılına kadar en son yapılan Yüksek Hakem Sözleşmesi’ne bakılır diyor. Maaşlara 6 ayda bir yüzde 4 zam verileceği ifade ediliyor” dedi. 

Açıklamaların ayrıca taşeron işçilere enflasyonun altında ücret verilmemesi gerektiğini ifade eden Ergün Atalay “Ancak Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği ücrete göre taşeronda çalışanlar enflasyonun altında ücret almış olacaklar” bilgisini verdi. Atalay, “Ücretlerin enflasyonun altında olmaması gerekiyor. Buna çalışma bakanlığının müdahale etmesini istiyoruz. Milletin beklediği esas can alıcı nokta bu” dedi. 

KİT ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yapmış  olduğu açıklamalarında KİT çalışanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. KİT çalışanlarının müjdeli haber beklediklerini ifade eden Atalay şu açıklamalarda bulundu. ”15 yıla yakın taşeronda olan asıl iş yapıp kadroya giremeyen 60-70 bin çalışan var. Bu kişiler de devletten müjdeli bir haber bekliyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA