Kamu Personelleri

TBMM Kamu Personeli Alımı Sözlü Sınav Tarihi Belli Oldu Mu?

Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu personel alımında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Stenograf Yardımcısı kadrosu için personel alımı gerçekleştiriyor. 

Söz konusu kamu personeli alımına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda TBMM Başkanlığı kamu personeli alımı başvuru sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlardan sonra TBMM Başkanlığı tarafından 23 Şubat 2018 tarihinde kadar istenilen belgelerin teslim edilmesi istendi.

ADAYLAR SÖZLÜ SINAV TARİHLERİNİN AÇIKLANMASINI TALEP EDİYOR

Adaylar TBMM Başkanlığı kamu personeli alımına ilişkin adaylar belirtilen tarihe kadar evraklarını teslim ettiler ve sözlü sınav tarihlerini araştırmaya başladılar. TBMM’den yayımlanan duyuruda sözlü sınav tarihleri belli olduğunda Başkanlığın resmi web adresi üzerinden yayımlanacağı ifade edildi. Adaylar sözlü sınav tarihlerinin bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Ancak yetkililer ve TBMM Başkanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Söz konusu sözlü sınav tarihleri belli olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Tüm bunların yanı sıra TBMM kamu personeli alımı başvuru sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınavlara ilişkin yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

TBMM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

TBMM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Kurumumuz Tutanak Hizmetleri Başkanlığının stenograf ihtiyacını karşılamak için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Stenografi Kursu ve Stenograflık Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda azami bir yıl süreli stenografi kursu açılması amacıyla açılan sınava başvuruda bulunan adaylar arasından KPSS puanına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak kadro sayısının beş katı aday aşağıda belirtildiği şekilde tespit edilmiştir.

Sözlü sınava katılacak adaylara ilişkin liste için tıklayınız.

Listede yer alan adayların Fotoğraflı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu (2 suret) 23.02.2018 tarihi mesai bitimine kadar TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı 06543 Bakanlıklar/ANKARA adresine posta yolu ile göndermesi gerekmektedir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu göndermeyen veya belirtilen tarihten sonra gönderen adaylar sözlü sınava katılamayacaktır.

Sınava beyan usulü başvuruda bulunan adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya sınav ilanında belirtilen şartları taşımadığı tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

Sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saat https://www.tbmm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.” ifadelerine yer verilmişti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA