Kamu Personelleri

TBMM'de Kamuya Memur Alımı Hakkında Mülakat Açıklaması: 95 Puan Alan Eleniyor, 75 Puan Alan Atanıyor

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu TBMM Genel Kurulu’nda açıklamada bulundu. Gençlerin kamuya memur alımlarında mülakata takıldığını söyledi.

Ağıralioğlu, mülakatlardaki adaletsizliğe son verilmesini talep etti ve 93, 95 puan gençlerin elendiğini, 73, 75 alanların seçilerek atamalarının yapıldığını belirti.

Ağıralioğlu Meclise gelen gençlerin odalalarına gelerek sorunlarını dile getirdiklerini söyledi ve adam kayırma yüzünden yaşanan sorunları paylaştı.

Ağıralioğlu TBMM’de yaptığı açıklamasında mülakatları değerlendirdi ve;

“Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarımız; her gün grup odalarımızda, milletvekili odalarımızda talepler, iş talepleriyle karşı karşıyayız.

Bu iş taleplerinin arasında haksızlığa, gadre uğradığına dair hissiyatını gözyaşlarıyla buluşturmuş nice pırıl pırıl genç arkadaşımızın çığlıklarına da şahit olmaktayız.

Mülakatta elenmiş olmaktan, gadre uğramış olmaktan, hakkı yendiğini düşünmüş olmaktan, devlete itimadı sarsılmış gencecik çocuklar görmekten biraz muzdaribiz.

Yazılı sınavı geçmiş, mülakatta elenmiş, hakkı yendiğine dair kanaatini siyasi partinize hasımlığa döndürmüş bir dünya çığlığa şahit olmaktayım” dedi.

95 puan alanların elendiğini 75 alanların atandığını söyleyen Ağıralioğlu açıklamasında;

“Bununla ilgili bir kriter oturtmazsak şayet, bizi temsil ettiğimiz değerlerle beraber saygınlık alanı dışına çıkaracak bu gençlerimiz.

Yani dine, imana, mukaddesata, vatana, millete, bayrağa, sadakate davet ettiğimiz gençlerimiz haklarının yendiğini düşündükleri bir yönetim marifetsizliğinin yüzünden devlete, millete sadakat duymamaya başlayacaklar.

Dolayısıyla bu mevzuda bir hassasiyet taşınması lazım.

93-95 almış çocuklarımız mülakatlarda elenip yerlerine siyasi taassupla, 73-75 almış çocuklarımız tercih edilince çocuklarımızın adalete olan saygısı, devlete olan hürmeti, devlete olan bağlılığı, vatana olan aidiyeti zayıflar.” dedi.

Türkiye’de işsizlik nedeniyle gençlerin zor günler geçirdiğini belirten Ağıralioğlu AK Parti’yi uyardıklarını tekrar ederek;

“Burada hak edeni hak ettiği yere getirmek, siyasetin herhalde birinci vazifesidir. Bu mevzuda iktidar grubunu bir yıldır uyarıyoruz.

Uyarmaktan imtina etmiyorum, böyle davranmaktan mutlu olmadığınızı biliyorum ama siyaset taassubu liyakatin önüne geçmemelidir.

Bizim beyin göçü verdiğimiz gerçeğini hepimiz biliyorsunuz. Ülkemizde çocuklarımız zaten işsizlik yüzünden yeteri kadar hırpalanıyorlar, yeteri kadar memlekette hak ettikleri kıymeti bulamayacaklarına dair bir endişeyi taşıyorlar ve yurt dışına göçmeye, yurt dışına gitmeye karar vermiş durumdalar.

Onları burada, memleketimizde tutabileceğimiz işlerin başında liyakatlerini istihdam etme imkanı geliyor, bu mevzuda hassasiyetinizi, vatana, millete sadakat ve namus borcununuz olduğunu hatırlatmayı vazife biliyorum, ben de söylüyorum.” dedi.

Bir Yorum

  1. Galiba bu parti üyeleri içeriye kendi adamlarını sokmak istiyor. Mülakatta 95 alanın neden elendiği zaten gayet açık. Güvenlik açığı sebebiyle mülakat yapıldığı bariz belli. iyi parti milletvekilleri neyin peşinde olduğunu bilmiyorum. Ancak hayıra alamet bir şeyler olmadığı gayet net.

  2. Kısaca özet geçiyim. Mülakat yapılmasının sebebi aslında güvenlik soruşturması esas amaçtır. Güvenlik açısından bir sorun çıkan kişiler mülakatta eleniyorlar. Kısaca bir örnek vermek gerekirse; vatan haini olacak birisi 95 puan alıyor ve siz bunu mülakattan geçirip kendi topuğunuza mı sıkarsınız ya da bırakır mısınız. Kendi cevabınızı verin. Buradaki parti mensupları da umarım at gözlüğü takmaktan vazgeçerler.

  3. Vatin haini eleniyormus guya. Ayni feto agziyla akla ziyan yorum yapmislar. Tarafgirlik boyle olsa gerek. Vatan haini oldugunu mulakatta mi anlıyorsunuz? Mulakati emniyet gucleri mi yapiyor? Mulakat esnasında hain oldugu anlasilanlar hakkinda tutuklama karari falan veriliyor mu?

  4. Gecen gün akp li bir yönetici ile konustum.Adam diyoki;kardesim tekkeyi bekleyen corbayı icer.Mevzu bu kadar basit.Daha neyin yorumu neyin elestirisi bu

  5. Ya adamlar tecrube sarti koyup mulakat yapiyor kpss puani istemeden ornegin maden isleri genel mudurlugu.50 maden muhendisi aldi.ve KPSS siz.

  6. O zmana sınava alma adam hain ise tamamen iftira gidin kumda oynayın mulakatsiz binlerce alim var o kadar yüksek puan almış insalar varken merkezi atama yapılmıyor mulakatla alıyor kul hakkı

  7. adalet ol adımı böyle olur torpil oldumu böyle olur dayısı olan atanıyor