Kamu Personelleri

TCDD'ye 1.118 Memur Alımı Yapılacaktı: Sadece 5 Kişilik İlan Yayımlandı !

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamalarında TCDD kapsamında 1.118 memur alımı yapılacağını ifade etti. Ahmet Arslan söz konusu açıklamalarında  personel alımı bekleyen adayların yüzünü güldürdü.

KPSS VE MÜLAKAT İLE ALIM OLACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamalarında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları kapsamında 1.118 memur alımının yapılacağını ve bu alımların bazılarının KPSS ve mülakat ile olacağını bildirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan söz konusu açıklamalarında “TCDD’yi alt yapı ve taşımacılık olarak ikiye ayırdık. TCDD alt yapı 773 kişi alacak. Bunların 150’si işçi olacak, İŞKUR üzerinden KPSS ve mülakat ile alacak, bu ay içerisinde çalışmasını yapacağız. 623’ü de destek personeli olacak, bunlarda KPSS ile alınacak. TCDD taşımacılık ise 345 kişi alacak bunların 178’i işçi, 167’si memur olacak. Karayolları’na da 640 kişi aldık, yine ihtiyacımız var, ihtiyaç oldukça personel alacağız.” ifadelerine yer verdi.

BEKLENTİLER KARŞILANMADI

Yakın zamanda TCDD 1.118 memur alım ilanı bekleniyordu ancak geçtiğimiz günlerde 5 müfettiş yardımcısı alım ilanı yayımlandı. TCDD tarafından yayımlanan ilan beklentileri karşılamadı. TCDD 5 müfettiş yardımcısı alım ilanına başvurular 30 Ekim 2017 ile 8 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı niteliklere haiz olmak, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının A Grubu, KPSS P48 bölümünden 70 ve daha üzeri puan almış olmak 

Yapılacak soruşturma sonunda sicil ve karakter bakımından Müfettişliğe engel olacak bir hali bulunmamak, sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, temsil niteliği itibariyle, Müfettişliğin gerektirdiği yeterlikte bulunmak, yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak.” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Bir Yorum