Kamu Personelleri

TPE Başkanı Asan: Kurumumuza Verilen Atama İzni Çok Az

Türk Patent, Marka ve Patent Uzmanları Derneği (MAPADER) ile Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği (AIPPI) tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, daha fazla insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TPE Başkanı Asan, Maliye Bakanlığının kuruma verdiği atama izinlerinin az olduğuna değindiği konuşmasında: “Kurumlara verilen atama izinleri, bizim şu anda 15. Bu, bizim ihtiyacımızın çok altında. Pazartesi günü Maliye Bakanımız bizzat kabul etti, bu konuda bir çözüm üretmeye çalışacağını söyledi. Daha fazla uzmana ihtiyacımız var. Farklı alternatif üzerinde çalışıyorum. 2016’dan 10 bin civarında bir rapor var, 2017’nin de yarısına geldik. Buradan da birikme söz konusu. Patent konusunda raporlar için kapasitemizi nasıl artırırız, onun üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Başsağlığı Diledi

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Asan, Şırnak’ta şehit olan 13 askerin ailesine sabır, Türk milletine başsağlığı diledi ve Türk milletinin bu yaşananlardan ders çıkararak daha da güçleneceğini ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA