Kamu Personelleri

TÜİK Başkan Yardımcılığına Yinal Yağan Atandı!

TÜİK Başkan yardımcılığına atama yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcılığını vekaleten sürdüren Enver Taştı’nın görevinden alınmasından sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Enerji Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı Yinal Yağan’ın atamasının gerçekleştirildiği duyuruldu…,

TÜİK’de başkanlık görevi de vekaleten yürütülüyor.

Asıl olarak henüz bir atama gerçekleştirilmediği belirtildi.

Söz konusu Genel Müdür Yardımcılığı bölümünde en önemli anket ve istatistikler gerçekleştiriliyor.

Başta işsizlik verileri olmak üzere enflasyon ve demografik istatistikler de bu dairede gerçekleştiriliyor. Ayrıca yine bu başkan yardımcılığı uluslararası ilişkiler konusunda da yetkili olarak görev alıyor.

KİMDİR?

1989 yılında A.Ü., Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur.

18 Ocak 1991 tarihinde Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracat Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak memurluk görevine başladı.

Nisan 1994’te Hazine ve Dış Ticaret Uzmanı olmaya hak kazanmıştır.

Nisan 1994-Aralık 1994 döneminde Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracat Genel Müdürlüğü’nde Hazine ve Dış Ticaret Uzmanı olarak görev yaptı.

Aralık 1994-Ekim 2000 döneminde Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracat Genel Müdürlüğü’nde Dış Ticaret Uzmanı olarak görevlerde yer aldı.

Ekim 2000’de T.C. Tunus Büyükelçiliği’ne Ticaret Müşaviri olarak ataması yapıldı ve Ekim 2003’e kadar bu görevde yer aldı.

Kasım 2003-Nisan 2007 döneminde Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

Nisan 2007’de Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü’ne Daire Başkanı olarak atanmıştır.

Haziran 2011’e kadar Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

Haziran 2011-Ekim 2011 döneminde Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt Dışı Yatırımlar ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı (Vekaleten) görevinde bulunmuştur.

Ekim 2011-Mayıs 2012 döneminde Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

Mayıs 2012’de T.C. Tunus Büyükelçiliği’ne Ticaret Başmüşaviri olarak atanmıştır ve Mayıs 2016’ya kadar bu görevde yer almıştır.

 Mayıs 2016-Haziran 2017 döneminde Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde Dış Ticaret Uzmanı olarak görev yaptı.

24 Haziran 2017 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı ve halen bu görevi yürütmektedir. İleri derecede İngilizce bilmekte olan Yinal YAĞAN birçocuk babasıdır.

Kamupersoneli.net I ANKARA