Kamu Personelleri

Tüm Belediyelere Çağrı: DPB’ye Kadro Bildiriniz

DPB, belediyelerin merkezi yerleştirmeyle zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapması için DPB’ye kadro bildiriminde bulunmalarını istemişti. 13 Mayıs’a kadar kadro bildirimleri yapılabilecek. Kaç belediyenin personel alımı için DPB’ye kadro bildirimi yaptığını bilemiyoruz ancak 2014 KPSS puanıyla yapılacak son merkezi atamada belediyelerin iyi bir sayıda memur alması yüksek puanlı adayların atanmasını sağlayacaktır.

Memur Adayları Belediyelere Baskı Yapıyor

Atama bekleyen KPSS mağdurları belediyelere e-posta yollayarak 2016-1’de personel alımı yapmasını talep etmektedirler. Bir ilimiz, bütçesinin % 30’unu aştığını belirterek alım yapmayacağını belirtirken bir başka ilimiz de kendilerine personel alımı konusunda herhangi bir bilgi gelmediğini söylemiş. Bir ilçe belediyesi taşeronların durumundan dolayı bu sene alım yapmayacaklarını belirtmiş. Bir ilimiz, atama konusunu değerlendireceklerini söylerken bir büyükşehir belediyesi 200 kişilik atama talebinde bulunurken, bir başka büyükşehir belediyesi 100 kişilik atama talep etmiş. Bunlar adaylara çeşitli yollarla söylenen bilgilerdir.

SONUÇ: Birçok belediyenin DPB’nin duyurusundan haberi yok gibi. Tüm belediyelere atama bekleyen adaylar adına çağrı yapıyoruz: 13 Mayıs’a kadar zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için DPB’ye kadro bildirimi yapınız. DPB, kadro bildirin diyor; KPSS mağdurları daha fazla kadro açılmasını istiyor. Belediyelerin de bu sorumlulukla ihtiyaç duyduğu kadroları bildirmesi faydalı olacaktır. Taşeron personel çalışıyor, işten çıkmasın diye kadro bildirimi yapmamak KPSS’yle atama bekleyenleri üzecektir, kıracaktır. Belediye başkanlarımız, KPSS mağdurlarının sesine kulak vermelidir.

 

Bir Yorum

  1. Eskiden belediyeler alım yapardı kimsenin ruhu duymazdı bu DPB ilan veripde alım yapma olayı belediyelerin pek işine gelmemiştir ne olacak birbirlerinin yandaşlarinin tanıdıklarını alıyolardı işleri yüroyodu böyle oldugu iyi oldu adam kayırmacılıgın önüne geçilmiş oldu biraz Yazıklar olsun torpille işe alanlara ve Yazıklar olsun torpille işe girip çalışana nasıl içi rahat vicdanı sızlamadan aldıgı parayı helal diye yiyor anlayamıyorum

  2. Ulan kpssli lavuklar taşeronlara torpilli muamelesi yapmayın duyanda onları yatıyo zannedicek karda kıyamette kavurucu sıcaklıkta çalışp maaşlarını 6 ayda bir alan torpillimi kpssli lavuklar evinde yatarken bu adamlar15 20 senelerni bu işlere vermişler bu adamlara torpilli diyosunuz taşeron işçinin yaptığı işlerin birini yapacak yürek yok sizde bedavaya konuşuyonuz

  3. taşeronlar ilkokul mezun davaro tabi amele işi yapcak masa başı memurluk yapcak hali yok