Kamu Personelleri

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Kahveci: Kamu Görevlilerine Bayram İkramiyesi Şart Oldu

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi her yıl Ramazan ayında yapmış olduğu iftar yapma bedeli araştırmasını bu yıl için de yaptı. Yapılan araştırmaya göre bu yıl hesaplanan tutarın geçen yıla göre yüzde 12 seviyesinde yükseldiği hesaplandı. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de yapılan araştırmalara ve kamu personellerine bayram ikramiyesi verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. 

ALIM GÜCÜ AZALDI AÇIKLAMASI

Önder Kahveci yapmış olduğu açıklamalarında memurların maaşlarının büyük bir kısmını gıda için harcamak zorunda olduklarını öne sürerek yapılan zamların düşük olduğunu söyledi. Alım gücünün 2017 yılının gerisine düştüğünü söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya dair şu ifadeleri kullandı.

“Yalnızca oruç açmak için bir memur, maaşının %71’ini, yani üçte ikisinden fazlasını ayırmak zorunda. Çalışanların kazançları gıda ihtiyacına dahi zor yetiyor, diğer ihtiyaçlar için ise para kalmıyor. Geçen yıla göre oruç açmanın maliyeti %12,83 oranında yükseldi. Bu yıl memur maaşlarına enflasyon farkı hariç %4 yani ortalama 119 lira gibi son derece yetersiz bir zam yapıldı. Bu zam zaten geçtiğimiz dört aylık %4,69’luk enflasyon karşısında erimiş, alım gücü 2017 yılının bile gerisine düşmüştü.” 

BAYRAM İKRAMİYESİ ŞART OLDU AÇIKLAMASI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuşmasında Ramazan ayının girdiğini vurgulayarak döviz kurlarında ve petrol fiyatlarında yaşanan artışların gıda ya yansıyacağını aktardı. Yaşanacak zamlar sonrasında sofraların daha pahalı hale geleceğini ifade eden Önder Kahveci bayramda da yeni harcamamaların yapılacağını bildirdi.

Konuşmasının sonunda memurlara bayram ikramiyesinin artık bir şart haline geldiğini ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin açıklamaları şu yönde;

”Huzur ve mutluluğun ayı mübarek Ramazan ayında bile kamu çalışanlarının sofralarına koyacakları bir tas çorbanın, bir hurmanın hesabını yapmaları; Bayramlarda alacakları hediyelerle çocuklarını sevindirmenin mutluluğunu yaşayamamaları hepimizi derinden yaralamaktadır. Türkiye Kamu-Sen’in bugüne kadar ifade ettiği gibi kamu çalışanları ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi artık bir zaruret haline gelmiştir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını bir kere daha en içten dileklerimle kutluyor, tüm Türk İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum”

Kamupersoneli.net – ANKARA